Αυτό το χωριό της Πορτογαλίας είναι το τέλειο μέρος για τηλεργασία

ponta-do-sol-portogalia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Μιας και δουλεύουμε από το σπίτι, δεν θα ήταν πιο ωραία να το κάνουμε σε αυτό το υπέροχο σκηνικό;

Από την πρώτη κιόλας καραντίνα δημιουργήθηκε μια νέα γενιά «ψηφιακών νομάδων», με τις διάφορες χώρες ανά τον κόσμο να ανταγωνίζονται η μία την άλλη προκειμένου να κερδίσουν την προσοχή τους, λανσάροντας προγράμματα visa μακράς διαμονής, σχεδιασμένα ειδικά για όσους εργάζονταν με αυτό τον τρόπο, προκειμένου να τους προσελκύσουν. Η Πορτογαλία, όμως, πήγε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο και δημιούργησε ένα «ψηφιακό νομαδικό χωριό» στο αρχιπέλαγος της Μαδέρα.

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και 100 εργαζόμενους με τηλεργασία τη φορά, στο χωριό Ponta do Sol, το οποίο έχει περίπου 8.200 κατοίκους.

Η πρώτη φάση του πρότζεκτ θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου και θα κρατήσει μέχρι τις 30 Ιουνίου. Σε αυτό το διάστημα, στους συμμετέχοντες θα παρέχεται δωρεάν χώρος εργασίας με γραφείο και καρέκλα, πρόσβαση σε ψηφιακή κοινότητα Slack και δωρεάν ίντερνετ από τις 8 π.μ. μέχρι τις 22.00 καθημερινά, στο Πολιτιστικό Κέντρο John dos Passos. Η εμπειρία θα περιλαμβάνει, επίσης, διάφορες δραστηριότητες, όπως και event που θα ενισχύουν την κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων.

Το πρότζεκτ αυτό είναι μια κοινή προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης της Μαδέρα και του ψηφιακού… νομά Gonçalo Hall και στόχος είναι να ωφεληθεί η τοπική κοινωνία από τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει μια τέτοια πρωτοβουλία. Αν όλα, μάλιστα, πάνε καλά με την πρώτη φάση, ο Hall και οι συνεργάτες του ελπίζουν να δημιουργήσουν και μια δεύτερη πρωτοβουλία, λανσάροντας κάτι παρόμοιο και σε άλλες περιοχές της Πορτογαλίας.

Οι αιτήσεις είναι προς το παρόν ανοιχτές στο Digital Nomads Madeira και όποιος έχει σκοπό να συμμετάσχει, θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα παραμείνει στο Ponta do Sol για τουλάχιστον ένα μήνα.