Φωτογραφικό ταξίδι σε έξι παραμυθένια χωριά του κόσμου

georgia-addishi-europi-kaukasos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η βαλίτσα ακόμη παραμένει σκονισμένη στο πατάρι, αλλά το μυαλό μας ταξιδεύει ασταμάτητα. Αυτή τη φορά σε πανέμορφα χωριά σε όλο τον κόσμο.

Adishi, Καύκασος, Γεωργία
Σε υψόμετρο 2040 μέτρα, στην περιοχή Samegrelo-Zemo Svaneti της Γεωργίας, το Adishi είναι ένα χωριό με πλήθος μεσαιωνικών αξιοθεάτων στον Καύκασο, τα οποία συνθέτουν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα για τον επισκέπτη. Ανάμεσά τους βρίσκεται η Εκκλησία του Λυτρωτή (10ος-11ος αιώνας), δύο εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου (12ος αιώνας), η Εκκλησία του Αρχάγγελου (12ος αιώνας) και διάφοροι παραδοσιακοί πύργοι.

Shirakawago, Ιαπωνία
Το ορεινό αυτό χωριό είναι διάσημο για τις ιαπωνικές gassho-zukuri αγροικίες του που παραμένουν εκεί από το 1800 μέχρι σήμερα. Βρίσκεται στην περιφέρεια Gifu της Ιαπωνίας και μαζί με το Gokayama στο Nanto είναι μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Berchtesgaden, Βαυαρία, Γερμανία 
Το γερμανικό αυτό χωριό στις Βαυαρικές Άλπεις στα σύνορα με την Αυστρία έχει αλπική θέα, ενώ στην περιοχή υπάρχει και το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο. Θεωρούνταν ένα από τα αγαπημένα μέρη καλλιτεχνών, ευγενών και βασιλιάδων, με πλούσια ορεινή θέα και φρεσκάδα.

Brienz, Ελβετία
Στη βόρεια όχθη της ομώνυμης λίμνης, το χωριό Brienz, στους πρόποδες του βουνού Brienzer Rothorn, συνδυάζει το υγρό στοιχείο με την παρθένα εξοχή της Ελβετίας και τη γραφική ατμόσφαιρα του χωριού. Ο συνδυασμός αυτός αναπόφευκτα ενθουσιάζει τους επισκέπτες του, ενώ «γράφει» καλά στην κάμερα.

Sorano, Τοσκάνη, Ιταλία
Ένα από τα εκατοντάδες μεσαιωνικά χωριά της Ιταλίας, το Sorano ξεχωρίζει για το κάστρο Orsini, που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά παραδείγματα στρατιωτικής αρχιτεκτονικής της Αναγέννησης.

Estaing, Γαλλία
Βρίσκεται στη Νότια Γαλλία, στην Περιφέρεια της Οξιτανίας και θεωρείται ένα από τα πιο γραφικά χωριά της χώρας. Είναι, μάλιστα, ένα από τα δέκα χωριά στο τμήμα Aveyron, που αποτελούν μέρος της Les Plus Beaux Villages de France association, δηλαδή του συνεταιρισμού των πιο όμορφων χωριών της Γαλλίας.