Γνωρίστε τη Vernazza, ένα από τα πιο πολύχρωμα μέρη του κόσμου

vernazza-italia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Μοιάζει με φωτοσοπαρισμένο καρτ-ποστάλ. Αυτά τα έντονα χρώματα, όμως, είναι η πραγματικότητά της και είναι από τα λίγα μέρη που οι φωτογραφίες του δεν χρειάζονται φίλτρα.

Αυτή η πόλη στην επαρχία της La Spezia στη βορειοδυτική Ιταλία, ανήκει στην περιοχή Cinque Terre και ξεχωρίζει όχι μόνο στη γειτονική χώρα, αλλά σε όλο τον κόσμο, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο πιο πολύχρωμα μέρη του πλανήτη

Όποιος την έχει επισκεφτεί, νιώθει σαν να βρίσκεται μέσα σε καρτ-ποστάλ ή μια επεξεργασμένη φωτογραφία με έντονα χρώματα και σχεδόν δεν πιστεύει τι θέαμα. Ο λόγος είναι τα πολύχρωμα κτίρια στις αποχρώσεις του ροζ, του κίτρινου, του πράσινου και άλλων χρωμάτων, τα οποία δίνουν στην πόλη μια πολυχρωμία και αισιοδοξία που δεν συναντά κανείς εύκολα. Σε συνδυασμό με την παλαιότητά της, μάλιστα, το αποτέλεσμα μοιάζει παραμυθένιο.

Αυτή η πολύχρωμη εικόνα, βέβαια, δεν είναι χωρίς «σκοτεινά» σημεία, αφού οι πλημμύρες του 2011 προκάλεσαν στο μέρος αρκετές καταστροφές. Έγιναν, ωστόσο, πολλές προσπάθειες για την αποκατάστασή της και το βάψιμό της ξανά από την αρχή, ώστε να συνεχίσει να εντυπωσιάζει τους τουρίστες που την αντικρίζουν, διόρθωσε την εικόνα της. 

Την καλοκαιρινή περίοδο, σε εποχές προ πανδημίας, ο τουρισμός της «ξέφευγε», τόσο εκεί, όσο και στην υπόλοιπη περιοχή, με αποτέλεσμα να είναι ένα από τα μέρη που δεν αντέχουν άλλους τουρίστες