Online ταξιδιωτικές εμπειρίες που μπορείτε να κάνετε μαζί

gdansk-polonia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Μπορεί να μην είναι ακόμη καιρός να φτιάξετε την κοινή σας βαλίτσα και να ταξιδέψετε τον κόσμο, μπορείτε όμως να καθίσετε μαζί αναπαυτικά στον καναπέ και να τριγυρίσετε σε όμορφα σημεία της Ευρώπης, κάνοντας όνειρα για το μέλλον.

Ξεναγηθείτε στην πόλη Gdańsk της Πολωνίας
Με μια απόλυτα γραφική προβλήτα, πλακόστρωτα δρομάκια στην Παλιά Πόλη, πολύχρωμα κτίρια και πλούσια ναυτική ιστορία, το Gdańsk είναι αυτό το είδος της πόλης που οι επισκέπτες του σταματούν κάθε δυο λεπτά για να βγάλουν φωτογραφία. Μέχρι να το δείτε από κοντά, κάντε αυτή τη virtual ξενάγηση εδώ και ανακαλύψτε τα σημαντικά του αξιοθέατα και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του.  

Θαυμάστε την Τέχνη του Andy Warhol στο Tate Modern, Αγγλία
Με τις θρυλικές εικόνες τις Μέριλιν Μονρό και τις κονσέρβες σούπας Campbell, η πολύχρωμη pop art του Andy Warhol είναι ίσως από τις πιο δημοφιλείς και αναγνωρίσιμες μορφές τέχνης στον κόσμο. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον άνθρωπο πίσω από αυτό, μπορείτε να κάνετε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα εικονική ξενάγηση στην έκθεσή του στο Tate Modern του Λονδίνου.

Εξερευνήστε τα μουσεία Strada Nuova στη Γένοβα
Το Palazzo Rosso, το Palazzo Bianco και το Palazzo Tursi είναι όλα ξεχωριστά αλλά πανέμορφα παλάτια του 16ου αιώνα, κι αυτό που μοιράζονται με τον κόσμο είναι που έχει και το περισσότερο ενδιαφέρον. Τα τρία αυτά γειτονικά παλάτα απαρτίζουν τα Strada Nuova μουσεία, τα οποία φιλοξενούν μια εκτεταμένη και εντυπωσιακή συλλογή αρχαίας τέχνης που αξίζει να δείτε.

Μπείτε στο Παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία
Με 2.300 δωμάτια σε 63.154 τετραγωνικά μέτρα, το Παλάτι των Βερσαλλιών του 17ου αιώνα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς για περισσότερα από 30 χρόνια. Βρίσκεται περίπου μισή ώρα μακριά από το Παρίσι, αλλά επειδή το Παρίσι μας πέφτει ούτως ή άλλως μακριά, μπορείτε να το απολαύσετε σε αυτήν εδώ την ξενάγηση, η οποία σε συνεργασία με την Google σας επιτρέπει να δείτε πίνακες, γλυπτά κ.ο.κ. από κοντά και να μάθετε τη σημασία τους. Υπάρχουν, μάλιστα, αρκετές virtual εκθέσεις τις οποίες μπορείτε να δείτε. Η ξενάγηση Louis XIV/Nicolas Fouquet: A Certain History of Taste σας δείχνει τι κοινό είχαν οι δυο δυναμικοί άντρες στις καλλιτεχνικές επιλογές τους, ενώ η έκθεση Louis XIV: The Construction of a Political Image επικεντρώνεται στα πολλά πορτρέτα του Βασιλιά, εξηγώντας πώς χρησιμοποίησε την Τέχνη για να διατηρήσει την επιρροή του. Μπορείτε ωστόσο να εξερευνήσετε κι άλλες εκθέσεις που αφορούν την επιστήμη, τη μόδα, την ιστορία του παλατιού κ.ο.κ., αναλόγως τα ενδιαφέροντά σας.