Αυτό το ξέρατε για το Καρναβάλι της Βενετίας;

benetia-karnabali
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Μπορεί οι δραστηριότητες και τα event του πιο ξακουστού καρναβαλιού του κόσμου φέτος να πραγματοποιηθούν με live streaming και vitrual rooms, λόγω πανδημίας, αλλά έχει περάσει και χειρότερα…

Η ιστορία του Καρναβαλιού της Βενετίας ξεκίνησε σε μια άλλη μορφή το 1162 όταν επήλθε η στρατιωτική νίκη της Βενετικής Δημοκρατίας έναντι του Ulrico di Treven, Πατριάρχη της Aquileia. Τότε, οι άνθρωποι μαζεύτηκαν και χόρεψαν στους δρόμους και στην πλατεία San Marco. Το Καρναβάλι συνεχίστηκε εξελισσόμενο, μέχρι που το 1797 διακόπηκε από τους ξένους κατακτητές.

Οι Γάλλοι αποφάσισαν να απαγορέψουν τους εορτασμούς πριν τη Σαρακοστή, φοβούμενοι ότι πίσω από τις μάσκες και τη διασκέδαση μπορεί να κρυβόταν ανατροπή της πολιτικής κατάστασης.

Αυτό υιοθετήθηκε και από τους Αυστριακούς και το Καρναβάλι της Βενετίας παρέμεινε ένα… θολό όνειρο που επέζησε μέσα από τις αναμνήσεις των μεγαλυτέρων και από κάποια φεστιβάλ σε μικρά νησιά.

Πέρασαν σχεδόν 200 χρόνια και το πνεύμα του Φεστιβάλ φάνηκε να έχει ξεχαστεί, μέχρι που το 1979 το Συμβούλιο της πόλης, το La Fenice Theater, η La Biennale di Venezia και άλλοι τουριστικοί οργανισμοί το επανέφεραν στη ζωή, οδηγώντας το στη συνέχεια να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη.