Τα σιντριβάνια της Αθήνας έρχονται ξανά στη ζωή

sintribani-athina
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η Ομόνοια έκανε την αρχή και τώρα ακολουθούν άλλα 34 σιντριβάνια της Αθήνας που θα λάβουν το φιλί της ζωής.

Το υγρό στοιχείο θα επανέλθει σταδιακά και εντυπωσιακά σε διάφορα σημεία της πόλης μας, με τον Δήμο Αθηναίων να έχει ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού, επισκευής και αποκατάστασης σε διάφορα σιντριβάνια της Αθήνας, προκειμένου να λειτουργήσουν ξανά και να βάλουν το λιθαράκι τους στην ομορφιά της.

Συγκεκριμένα, 34 σιντριβάνια της πόλης θα τεθούν ξανά σε λειτουργία, με κάποια εξ αυτών να είναι στην Πλατεία Τρούμαν, στην πλατεία Ρηγίλλης, στην Πλατεία Μεταξουργείου, στην Πλατεία Αιγύπτου, στην Πλατεία Αμερικής στην περιοχή Φιξ Πατησίων κ.ά.

Την περασμένη Άνοιξη, την αρχή έκανε το σιντριβάνι της Ομόνοιας, δίνοντας μια πιο δροσερή πνοή στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τώρα οι διάφορες γωνιές της πρόκειται να ομορφύνουν, σε μια περίοδο που ο περίπατος έχει πολύ μεγαλύτερη αξία σε σχέση με το παρελθόν.

Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης: «Η ζωή στην Αθήνα περνά μέσα από τους δρόμους, τις πλατείες, τα πεζοδρόμια και τις γειτονιές της. Τα σιντριβάνια είναι κρίκοι αυτής της αλυσίδας που δημιουργείται στην πρωτεύουσα. Γιατί η ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα, ορίζεται από όλα αυτά που βρίσκονται δίπλα μας ή μπροστά μας αλλά δεν τα βλέπαμε γιατί είχαν αφεθεί, είχαν ξεχαστεί. Τώρα, κάνουμε αυτά τα κομμάτια της πόλης, ορατά».