Οι πιο περίεργες σφραγίδες διαβατηρίων του πλανήτη

oi-pio-perierges-sfragides-diabatirion-tou-planiti

ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ψάχνετε τις πιο περίεργες σφραγίδες για το διαβατήριό σας; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί και...καλό σας ταξίδι!

Ένα από τα καλύτερα αναμνηστικά ενός ταξιδιού, είναι η σφραγίδα στο διαβατήριο. Αν και τα τελευταία χρόνια έχουν καταργηθεί, λέγεται ότι αν το ζητήσει κανείς, οι υπευθυνοι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.

Μάλιστα, οι σφραγίδες μερικών χωρών είναι τόσο πρωτότυπες και διαφορετικές, που αξίζουν να τις αναφέρουμε. Με τη βοήθεια του Lonely Planet, φυσικά.

Αίγυπτος: η μεγαλόπρεπη

Η βίζα εισόδου στην Αίγυπτο, είναι αντάξια του μακραίωνου πολιτισμού της. Μια μεγάλη μπλε σφραγίδα που ξεχωρίζει καθώς γεμίζει μια ολόκληρη σελίδα του διαβατηρίου.

Ιαπωνία: τάξη και στις σφραγίδες

Όχι μόνο είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη, αλλά είναι κομψή και καθαρή. Στις υπόλοιπες χώρες συνηθίζεται να σφραγίζεται πρόχειρα οποιαδήποτε λευκή σελίδα του διαβατηρίου, στην πάνω αριστερή γωνία. Όχι όμως και στην...πάντα τακτική Ιαπωνία.

Μάτσου Πίτσου: σφραγίδα...μνημείου!

Ξέρουμε, δεν πρόκειται για χώρα ώστε να απαιτεί σφραγίδα εισόδου. Όμως, οι υπεύθυνοι του χώρου θα σας σφραγίσουν το διαβατήριο κατά την επίσκεψή σας εκεί! Άλλη μια απόδειξη του πόσο κοσμογυρισμένοι είστε!

Ρωσία: στα κυριλλικά...

Το καλύτερο από τα νέου είδους ολοσέλιδα αυτοκόλλητα, στολισμένο με μια κακή φωτογραφία του κατόχου του και μεγάλο μέρος κυριλλικής γραφής.

Μαδαγασκάρη: ένα...βόδι στο διαβατήριό σας!

Πρόκειται για μια σφαγίδα που μοιάζει με τέσσερα γραμματόσημα και που απεικονίζει το zebu. Το βόδι της Μαδαγασκάρης με μωβ μελάνι στη μέση. Με αυτή τη σφραγίδα κατά της είσοδό σας στο Ανταναναρίβο, ξεκινάτε ένα αξέχαστο ταξίδι σε έναν πανέμορφο προορισμό.

Ευρώπη: αντίο σφραγίδες...

Τα διαβατήρια των ευρωπαίων ταξιδιωτών που ταξιδεύουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν σφραγίζονται όπως παλιά. Άρα, ώρα να αλλάξουμε ήπειρο στα επόμενα ταξίδια μας.