Γιατί τα ζευγάρια που ταξιδεύουν, μένουν περισσότερο μαζί;

zeugari-taksidi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Μπορεί τώρα τα ταξίδια να είναι σε παύση, αλλά υπήρχε ζωή πριν την πανδημία και θα υπάρχει και μετά. Και τα ζευγάρια που τη ζουν ταξιδεύοντας μαζί, χτίζουν πιο ισχυρό δεσμό μεταξύ τους, σύμφωνα με έρευνες, αυξάνοντας την πιθανότητα να μη χωρίσουν στο μέλλον. Οι λόγοι είναι πολλοί.

Το ζουν σαν ομάδα
Τα επιτυχημένα ζευγάρια ξέρουν πώς να λύσουν προβλήματα και να συμβιβαστούν και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να βελτιώσουν αυτές τις ικανότητες από το ταξίδι. Η οργάνωση ενός ταξιδιού, η περιήγηση σε άγνωστα μέρη, οι αναποδιές και οι προκλήσεις που προκύπτουν, όλα απαιτούν ομαδικό πνεύμα και ωθούν ένα ζευγάρι να ξεπεράσει προβλήματα μαζί, χτίζοντας εμπιστοσύνη.

Δημιουργούν νέες εμπειρίες μαζί
Οι εμπειρίες ενός ταξιδιού μας διαμορφώνουν ως προσωπικότητες κι όταν τις ζούμε με τον σύντροφό μας, διαμορφωνόμαστε κατά μία έννοια μαζί. Δημιουργούμε κοινά σημεία αναφοράς κι έτσι η σχέση γίνεται πιο δυνατή.

Ξεφεύγουν από τη ρουτίνα
Ειδικά οι μακροχρόνιες σχέσεις οδηγούνται συχνά σε μια ρουτίνα που μπορεί να είναι βολική και άνετη, αλλά χρειάζεται κι αυτή το διάλειμμά της. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, το ζευγάρι να εμπλουτίζει τη ζωή του, να βάζει λίγο αυθορμητισμό και να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Έτσι κρατά το ενδιαφέρον και των δύο και η σχέση παραμένει ζωντανή.

Βλέπουν τον άλλον στα χειρότερά του
Πείνα, άγχος, αρρώστια, νοσταλγία… Όλα μπορούν να συμβούν σε ένα ταξίδι και συχνά νιώθουμε πιο ευάλωτοι μακριά από το σπίτι μας. Αν, όμως, τα ξεπεράσετε μαζί, τότε έχετε σταθεί ο ένας στον άλλον στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα. Αυτό σημαίνει ότι οι διάφορες δυσκολίες θα σας τρομάζουν όλο και λιγότερο στο μέλλον.

Βλέπουν τον άλλον στα καλύτερά του
Τα ταξίδια και οι εμπειρίες φωτίζουν το πρόσωπό μας, μας χαρίζουν αυτοπεποίθηση, μας προσδίδουν μια χαλαρότητα. Όλα αυτά μαζί, σε συνδυασμό με τα συναισθήματα που έχει ήδη ο ένας για τον άλλον, τονώνουν τη σχέση.

Γνωρίζουν τον άλλον καλύτερα
Τα ζευγάρια που δεν ζουν μαζί, έχουν πολλά να μάθουν για τις ιδιοτροπίες του άλλου σε ένα ταξίδι. Εκεί μπορεί κανείς να πάρει μια ιδέα για το κατά πόσο ταιριάζει με τον άλλο και αν μπορεί να συμβιώσει μαζί του, ενώ μπορεί να συμβεί να εξοικειωθεί κανείς με τις ιδιοτροπίες του άλλου, προτού γίνει το μεγάλο βήμα.

Δημιουργούν αναμνήσεις
Σίγουρα δεν χρειάζεται να διασχίσει κάποιος τον κόσμο για να φτιάξει αναμνήσεις με τον σύντροφό του, ωστόσο βοηθάει. Είναι διαφορετικό να θυμάσαι τη φορά που έκανες ολονυκτία βλέποντας Netflix με κάποιον και άλλο να έχεις ανάμνηση τη φορά που διασχίσατε τον Αμαζόνιο ή ταξιδέψατε με τον Υπερσιβηρικό. Οι εμπειρίες αυτού του τύπου είναι από αυτές που θα εξιστορείτε στα εγγόνια σας και δεν θα βαριέται κανείς.