Οι καλύτερες online περιηγήσεις για τους λάτρεις της ιστορίας

pompiia-italia
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Για όσους λατρεύουν να μαθαίνουν ταξιδεύοντας στο χρόνο, οι παρακάτω online εμπειρίες πρέπει να μπουν στο πρόγραμμά τους.

Επαφή με την ιστορία της Πομπηίας
Η αρχαία αυτή ιταλική πόλη είναι διάσημη λόγω της φονικής έκρηξης του ηφαιστείου Βεζούβιου το 79 μ.Χ., όπου ένα τεράστιο κύμα από στάχτη έθαψε τα πάντα, μέσα σε λίγες ώρες. Στη virtual ξενάγηση σας περιμένει το αξιοθέατο όπως είναι σήμερα, ενώ ταυτόχρονα θα ενημερωθείτε για το πώς ήταν η ζωή εκεί πριν την τραγική αυτή εξέλιξη.

Εξερεύνηση του Μοναστηριού Batalha, Πορτογαλία
Γυρίστε πίσω τον χρόνο στο 1385 με αυτή την ιστορική ξενάγηση στο Μοναστήρι Batalha της Πορτογαλίας. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για τη νίκη της Πορτογαλίας στη Μάχη Aljubarrota, η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή, αλλά και να θαυμάσετε την εκπληκτική αρχιτεκτονική του μοναστηριού, όπως και τα γλυπτά στον εσωτερικό του χώρο.

Περιήγηση στην Ακρόπολη
Αν σας έχει λείψει να δείτε από (πιο) κοντά ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Αθήνας, κάντε κλικ εδώ στο βίντεο και βρεθείτε κοντά στο μεγαλείο 2.400 ετών. Θαυμάστε την Ακρόπολη από ψηλά, μαζί με χρήσιμες πληροφορίες που μπορεί να μην γνωρίζατε.

Γνωριμία με το κάστρο Drachenburg στη Γερμανία
Με την πρώτη κιόλας ματιά, το κάστρο Drachenburg της Γερμανίας φανερώνει ότι έχει βαθιά ιστορία. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου στην πόλη Königswinter κοντά στη Βόννη και δημιουργεί ένα πανέμορφο θέαμα με τους παραμυθένιους πύργους του και θέα στον ποταμό Ρήνο. Στη virtual ξενάγηση στο κάστρο που μπορείτε να κάνετε εδώ θα έχετε τη δυνατότητα”street view” για να «περπατήσετε» στους διαδρόμους του και να μπείτε στο κλίμα.

Εξερεύνηση του Πύργου του Λονδίνου
Στην καρδιά της πρωτεύουσας της Αγγλίας, ο Πύργος του Λονδίνου είναι ένα πέτρινο φρούριο που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην πόλη για επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Εκεί θα δείτε όχι μόνο στέμματα και διαμάντια, αλλά θα ανατριχιάσετε από την ατμόσφαιρα και την ιστορία χιλιάδων χρόνων, με πολλούς κρατούμενους  να έχουν περάσει τις τελευταίες τους ημέρες εκεί, αφού αργότερα μετατράπηκε σε τρομερή φυλακή. Η εικονική ξενάγηση συνδυάζει και φωτογραφίες 360 μοιρών, όπως και επιλογές να «περπατήσετε» και να γνωρίσετε λεπτομέρειες του παρελθόντος.