Οι Εγκρεμνοί της Λευκάδας θα γίνουν ξανά προσβάσιμοι με τα πόδια

egkremnoi-leukada
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Αν όλα πάνε καλά το καλοκαίρι του 2021, θα μπορέσουμε να ζήσουμε ξανά την εμπειρία των Εγκρεμνών από τα περιβόητα σκαλάκια.

Μια από τις πιο διάσημες παραλίες τόσο της Λευκάδας, όσο και της χώρας, οι Εγκρεμνοί, ήταν για χρόνια διάσημη τόσο για φωσφορούχα τιρκουάζ νερά και την πουδρώδη άμμο, όσο και για τα δεκάδες σκαλάκια που έπρεπε να κατέβει (και εν συνεχεία να ανέβει) κάποιος, προκειμένου να την απολαύσει.

Τα τελευταία 6 χρόνια, όμως, μετά τον ισχυρό σεισμό του 2015 και τις κατολισθήσεις που συνέβησαν, η πρόσβαση στην παραλία γινόταν μόνο με καραβάκι. Φέτος το καλοκαίρι, όμως, η εμπειρία αναμένεται να είναι και πάλι ολοκληρωμένη, καθώς τα σκαλάκια αποτελούσαν για τους περισσότερους μέρος μιας κουραστικής μεν, αλλά όμορφης ιεροτελεστίας. Ο δρόμος αποκαταστάθηκε και τα σκαλιά είναι και πάλι (σχεδόν) έτοιμα και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λευκάδας, φέτος θα μπορούν οι επισκέπτες να προσεγγίσουν την παραλία όπως παλιά.

Θυμίζουμε ότι οι Εγκρεμνοί βρίσκονται 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Λευκάδας και για να ανεβοκατέβει κάποιος τα σκαλιά χρειάζεται άνετα παπούτσια, καπέλο, αντιηλιακό και αρκετό νερό, ειδικά για το ανέβασμα.