Τουρ σε προορισμούς της Ελλάδας που «ζηλεύουν» στο εξωτερικό

agios-nikolaos-kriti
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Το europeanbestdestinations.com ξεχώρισε πανέμορφους προορισμούς στην Ελλάδα που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστοί όσο η Μύκονος και η Σαντορίνη, αλλά παραμένουν μαγευτικοί και ονειρικοί για τους ταξιδιώτες του κόσμου.

Άγιος Νικόλαος, Κρήτη
Στην ανατολική Κρήτη στον μεγαλύτερο φυσικό κόλπο της Κρήτης, τον Κόλπο του Μεραμπέλλου, ο Άγιος Νικόλαος προσφέρει στους επισκέπτες μια μίξη μοντέρνου και παραδοσιακού. Πρόκειται για ένα λιμανάκι μεσαίου μεγέθους που είναι εξαιρετικά γραφικό, έχει το δικό του στυλ και γοητεία και το… εκμεταλλεύεται στο φουλ. Σημαντικό αξιοθέατο και η λίμνη Βουλισμένη που θα συναντήσετε εκεί, γύρω από το όνομα της οποίας υπάρχουν πολλοί μύθοι. Ένας από αυτούς θέλει τη θεά Αθηνά να κάνει το μπάνιο της εκεί, ενώ άλλος υποστηρίζει ότι η λίμνη αυτή δεν έχει… πυθμένα. Πανοραμική θέα της λίμνης μπορείτε να έχετε από το πάρκο που βρίσκεται πάνω από αυτήν.

Άσσος, Κεφαλονιά
Ίσως το πιο γραφικό, παραθαλάσσιο χωριό του νησιού, βενετσιάνικης αισθητικής και επτανησιακής αρχιτεκτονικής, είναι must προορισμός για όποιον επισκεφτεί το νησί, με τα πολύχρωμα σπίτια του, τα κρυστάλλινα, πράσινα νερά του και το κάστρο με θέα στον όρμο της Αγίας Κυριακής στα βορειοδυτικά του νησιού.

Μετέωρα, Καλαμπάκα
Έχουν κερδίσει τον τίτλο «οι βράχοι του Θεού» όχι κι άδικα, με τους τεράστιους ογκόλιθους να σχηματίζουν ένα ιδιαίτερο γεωλογικό φαινόμενο. Εκεί είναι σκαρφαλωμένα και τα ξακουστά μοναστήρια καθιστώντας την περιοχή ως το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος. Από τα 24 μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, τα οποία μάλιστα, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το θέαμα μπορεί να κατανοήσει, μόνο όποιος το έχει δει από κοντά.

Νησάκι Άγιος Σώστης, Ζάκυνθος
Για πολλούς θεωρείται ένας μικρός παράδεισος επί γης και είναι το κατάλληλο μέρος για να απολαύσει κάποιος την ατελείωτη θάλασσα και τα κρυστάλλινα νερά. Βρίσκεται 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο της Ζακύνθου, ανάμεσα στο Λαγανά και το Κερί και είναι ενωμένο με τη στεριά με ένα ξύλινο γεφυράκι, θυμίζοντας κάτι από εξωτικό προορισμό. Η ονομασία του προέρχεται από το ομώνυμο εκκλησάκι που φιλοξενεί.

Χερσόνησος του Άθω, Χαλκιδική
Η ανατολικότερη από τις τρεις χερσονήσους της Χαλκιδικής, φιλοξενεί 20 μοναστήρια από τα οποία τα 17 είναι ελληνικά, ένα ρώσικο, ένα βουλγάρικο και ένα σέρβικο, μέσα σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς φυσικό τοπίο. Είναι ιδανικός προορισμός για θρησκευτικό τουρισμό για άντρες, αφού δεν επιτρέπεται η είσοδος σε γυναίκες, με πιο δημοφιλή τη Μονή Διονυσίου. Παραμένει, μάλιστα, ενεργό, με περίπου 50 καλόγερους να ζουν εκεί σήμερα.

Πάργα, Πρέβεζα
Περιτριγυρισμένη από ένα καταπράσινο τοπίο, με τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια της, τα παραδοσιακά «καντούνια», τις ολάνθιστες γειτονιές της, τις εκπληκτικές παραλίες και τη θέα προς το νησάκι της Παναγιάς, η Πάργα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο παραδοσιακός οικισμός της είναι εμφανώς επηρεασμένος από την επτανησιακή αρχιτεκτονική κι έχει χτιστεί αμφιθεατρικά στις παρυφές του ενετικού κάστρου, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας και στα παράλια του Ιόνιου Πελάγους. Το σημαντικότερο μνημείο της πόλης είναι το ενετικό της κάστρο που χτίστηκε το 14ο αιώνα.

Πόρτο Τιμόνι, Κέρκυρα
Η πανέμορφη αυτή απομακρυσμένη παραλία στην Κέρκυρα, λέγεται ότι είναι το μέρος που συναντήθηκε κρυφά ο Οδυσσέας με τη Ναυσικά. Αν και δυσπρόσιτη, έχει πάντα κόσμο καθώς ντόπιοι και επισκέπτες αναζητούν την ομορφιά της και τα κρυστάλλινα πρασινωπά νερά της. Ακριβώς δίπλα της βρίσκεται το Λιμνί, η «αδερφή» παραλία και χωρίζονται από μια στενή, καταπράσινη λωρίδα γης που χωρίζει τη θάλασσα στα δύο, δημιουργώντας ένα υπέροχο θέαμα.