Πέντε όμορφοι ανοιξιάτικοι περίπατοι στην Αθήνα

plaka-athina
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Μέχρι να φύγει η σκιά της πανδημίας από πάνω μας, η μοναδική μας ελπίδα για λίγο ήλιο και sightseeing είναι πλέον αναμφισβήτητα η πόλη μας. Κινούμαστε, λοιπόν, αναλόγως σε σχέση με την περιοχή μας και απολαμβάνουμε μερικούς όμορφους περιπάτους που αναδεικνύουν λίγο καλύτερα την Άνοιξη.

Πλάκα, κέντρο
Μια βόλτα στα Αναφιώτικα της Πλάκας θα σας κάνει να ξεχάσετε για λίγο που βρίσκεστε και να νιώσετε σαν να είστε στις Κυκλάδες, παίρνοντας μια ανάσα από το αστικό τοπίο. Γενικότερα στην Πλάκα, όμως, στα στενά με τις ανθισμένες βουκαμβίλιες και τα σκαλάκια που κάποτε καθόμασταν για καφέ και φαγητό, θα ευχαριστηθείτε την ατμόσφαιρα της παλιάς Αθήνας και θα ξεφύγετε για λίγο από την καθημερινότητα των κρουσμάτων.  

Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι
Οι λάτρεις του πράσινου, αλλά και του αθλητισμού, θα βρουν σίγουρα τον εαυτό τους σε αυτό το πανέμορφο Άλσος στο Γαλάτσι, το οποίο ενδείκνυται για περπάτημα, αθλητισμό, ποδήλατο, πατίνια, σκέιτ, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, αλλά και χαλάρωση κάτω από τον ήλιο στο γρασίδι ή στα κιόσκια του. Πρόκειται για μια πραγματική όαση στην οποία μπορείτε να περπατήσετε, να χαρείτε τη φύση και να κάνετε ένα πικ νικ, τηρώντας τα μέτρα και απολαμβάνοντας την Άνοιξη.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κέντρο
Ίσως ο πιο δημοφιλής περίπατος στην Αθήνα, στη σκιά της Ακρόπολης, σε έναν υπέροχο πεζόδρομο με το αρχαίο και το κλασικό να πρωταγωνιστούν. Η βόλτα ξεκινά από τον Ναό του Ολυμπίου Διός και καθώς ανεβαίνετε, στα δεξιά σας έχετε την ομορφότερη παρέα, την επιβλητική Ακρόπολη. Στη διαδρομή σας θα δείτε πανέμορφα οικήματα του 19ου και του 20ου αιώνα, αρχιτεκτονικά μεγαλουργήματα του μεσοπολέμου και φυσικά πράσινο. Με μια παράκαμψη μπορείτε να φτάσετε και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο οποίο γίνονται πολιτισμικές εκδηλώσεις με καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου να καταφτάνει από κάθε σημείο της γης κάθε χρόνο για να ζήσει την εμπειρία του.

Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο
Όσοι μένουν νότια και αγαπούν τη θάλασσα, η Μαρίνα Φλοίσβου είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές που μπορούν να κάνουν για να απολαύσουν τον ήλιο και την εποχή, με φόντο τη θάλασσα. Εκεί μπορείτε να κάνετε τον περίπατό σας με έναν καφέ στο χέρι, να δείτε το Θωρηκτό Αβέρωφ, το πλέον ιστορικό πολεμικό πλοίο της νεότερης Ελλάδας και να ονειρευτείτε την ελευθερία που ελπίζουμε να έρθει τους επόμενους μήνες από τα δεσμά της πανδημίας.

Εθνικός Κήπος, κέντρο
Ανάμεσα στις συνοικίες του Κολωνακίου και του Παγκρατίου, ο Εθνικός Κήπος είναι ένας μεγάλος πνεύμονας πράσινου στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στη Βουλή. Η μεγάλη του ιστορία «κρύβει» πολλά αξιοθέατα στο εσωτερικό του, αφού φιλοξενεί ακόμα αρχαία ερείπια, κίονες, μωσαϊκά. Στο νοτιοανατολικό του άκρο βρίσκονται οι προτομές του Ιωάννη Καποδίστρια, του μεγάλου Φιλλέληνα Εϋνάρδου ενώ στο νότιο του άκρο βρίσκεται η προτομή του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού και του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Είναι ανοιχτός για το κοινό από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του Ηλίου και μια βόλτα εκεί θα σας χαρίσει το οξυγόνο που σας έχει λείψει από το κλείσιμο στο σπίτι όλους τους προηγούμενους μήνες.