Οι Γερμανοί ξανάρχονται (για διακοπές)

santorini-ellada
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Αν και οι κρατήσεις είναι ακόμη σε χαμηλά επίπεδα, η Ελλάδα φαίνεται πως θεωρητικά είναι στην κορυφή των προτιμήσεων των γερμανών πολιτών, που ονειρεύονται το ελληνικό καλοκαίρι.

Η Ελλάδα φαίνεται πως είναι ο κυρίαρχος προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές στα πλάνα των γερμανών πολιτών, οι οποίοι σκοπεύουν αν όλα πάνε καλά να κολυμπήσουν στις ελληνικές παραλίες φέτος το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής Travel Data + Analytics, οι γερμανοί πολίτες αν και δεν έχουν καταγράψει ακόμη μεγάλο αριθμό κρατήσεων λόγω της πανδημίας, φανερώνουν την επιθυμία τους να επισκεφτούν την Ελλάδα για διακοπές, προωθώντας την στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, ξεπερνώντας και την Ισπανία που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Αμέσως μετά, στην τρίτη θέση συναντάμε την Τουρκία.

Οι κρατήσεις προς το παρόν ανέρχονται σε μόλις το 25% του 2020, με τις κρατήσεις για Ελλάδα να αντιπροσωπεύουν το 23,6% των κρατήσεων και τις κρατήσεις για Ισπανία το 21,2%. Οι ελληνικοί προορισμοί που βρίσκονται στο προσκήνιο σε αυτή τη φάση είναι η Ρόδος, η Κως και η Κρήτη, ενώ η Αττάλεια κερδίζει την πρωτιά. Η Μαγιόρκα βρίσκεται επίσης στους κορυφαίους προορισμούς.