Νησί στις Μπαχάμες βγαίνει σε πλειστηριασμό

tropiko-nisi-mpaxames
ΤΡΙΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί προς πώληση στις Μπαχάμες πρόκειται να διεκδικηθεί σύντομα από ενδιαφερόμενους αγοραστές μέσω πλειστηριασμού και μάλιστα χωρίς να υπάρχει ελάχιστη προσφορά.

Γνωστό ως St. Andrews, το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί στις νότιες Μπαχάμες πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό στις 26 Μαρτίου, χωρίς ελάχιστη προσφορά. Το νησί διαθέτει όμορφες παραλίες με λευκή άμμο και βαθιά νερά που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλα γιοτ, ενώ αναφέρεται ότι θα μπορούσε να μεταμορφωθεί σε ιδιωτική κατοικία ή θέρετρο με αρκετό χώρο για γήπεδο… γκολφ 18 τρυπών.

Η εκτιμώμενη αρχική προσφορά εκτιμάται στα 19,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Concierge Auctions και απαιτείται προκαταβολική κατάθεση 100 χιλιάδων δολαρίων.

Το νησί έχει περίπου 10 χιλιόμετρα ακτογραμμή, δυο μεγάλες λίμνες, ένα δάσος με χιλιάδες κοκοφοίνικες και απέχει 10 λεπτά με καράβι από τον μικρό οικισμό του Duncan Town στο κοντινό νησί Ragged. Βρίσκεται περίπου 230 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μαϊάμι και 140 χιλιόμετρα από το Nassau, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη στις Μπαχάμες.   

Σύμφωνα με το Mansion Global, πάντως, η πανδημία φαίνεται να έχει πυροδοτήσει αύξηση του ενδιαφέροντος για αγορά ιδιωτικών νησιών σε όλο τον κόσμο, με αύξηση τόσο στην αγορά, όσο και στην πώληση.