Ποιο είδος τουρισμού αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια;

dialogismos-taksidi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Η πανδημία μας επηρέασε σε κάθε πτυχή της ζωής μας και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο ιατρικός τουρισμός αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό.

Ο ιατρικός τουρισμός φαίνεται πως θα αποτελέσει μια σημαντική αγορά τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2030, τουλάχιστον όπως φαίνεται από έρευνα της Future Market Insights (FMI). Σύμφωνα με την FMI, το συγκεκριμένο είδος τουρισμού αναμένεται να αυξάνεται κατά 12,3% ετησίως μέχρι το 2030, με τους ταξιδιώτες του ιατρικού τουρισμού να αυξάνονται κατά 11% και να φτάνουν τα 122 εκατομμύρια.

Πού, όμως, πρόκειται να κατευθυνθούν αυτοί οι ταξιδιώτες και ποια είναι τα μέρη που υποστηρίζουν αυτό το είδος τουρισμού; Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι η Μαλαισία, η Ινδία, η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη, με τη νότια και νοτιοανατολική Ασία να κυριαρχεί και το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών να αφορά θεραπευτικές υπηρεσίες, ευεξία και διαλογισμό, μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά το ποιοι θα πρωτοστατήσουν σε τέτοιου είδους ταξίδια, την πρωτιά μάλλον την έχουν οι ταξιδιώτες από ΗΠΑ, οι οποίοι φαίνεται να κάνουν τις μεγαλύτερες δαπάνες σε ταξίδια υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ αναμένεται να μπει και η Κίνα δυναμικά στο «παιχνίδι».