Ποιες είναι οι καλύτερες χώρες για εργασία;

ergasia-eksoteriko-tilergasia
ΤΡΙΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε τις καλύτερες χώρες, αλλά και πόλεις, τις οποίες μπορεί να επιλέξει κάποιος για εργασία.

Τα νέα ξεκινήματα και η μετανάστευση για εργασία είναι πολύ συχνά στις νεότερες ηλικίες, αλλά και σε μεγαλύτερες, όταν η χώρα προέλευσής τους σημειώνει υψηλά ποσοστά ανεργίας και χαμηλού βασικού μισθού. Προς τα ποιες χώρες κινούνται, λοιπόν, όσοι αναζητούν ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του naftemporiki.gr, που αναφέρεται στην έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία συμβούλων διαχείρισης Boston Consulting Group και η The Network, πρώτος στις προτιμήσεις όσων αναζητούν εργασία στο εξωτερικό είναι ο Καναδάς, εξοστρακίζοντας τις ΗΠΑ από την πρώτη θέση, λόγω των εθνικιστικών πολιτικών, των αναταραχών και του τρόπου αντιμετώπισης της πανδημίας. Την τριάδα συμπληρώνει η Αυστραλία, που μαζί με τον Καναδά θεωρείται ότι χειρίστηκε την πανδημία καλύτερα, διατηρώντας ένα καλύτερο κοινωνικό σύστημα από τις ΗΠΑ.

Ακολουθούν η Γερμανία και η Βρετανία, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν η Ιαπωνία, η Ελβετία, η Σιγκαπούρη, η Γαλλία και η Νέα Ζηλανδία, με την Σιγκαπούρη και τη νέα Ζηλανδία να μπαίνουν φέτος στην δεκάδα.

Όσον αφορά τις πόλεις, στην κορυφαία τριάδα συναντάμε το Λονδίνο, το Άμστερνταμ και το Ντουμπάι, ενώ στις επόμενες θέσεις βρίσκουμε το Βερολίνο, το Άμπου Ντάμπι, το Τόκιο, τη Σιγκαπούρη, τη Νέα Υόρκη, τη Βαρκελώνη και το Σίδνεϊ.

Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 2020 συμμετείχαν 209 χιλιάδες άτομα από 190 χώρες. Σε σχέση, πάντως, με την πρώτη έρευνα του 2014, το ποσοστό των συμμετεχόντων που προτίθεται να μεταναστεύσει για εργασία έπεσε από το 63% στο 50%, πιθανόν και λόγω της δυνατότητας τηλεργασίας, χωρίς την ανάγκη μετανάστευσης.