Η Κρήτη συσφίγγει τις σχέσεις της με την Αυστρία

irakleio-kriti
ΤΡΙΤΗ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Τα εγκαίνια έγιναν πριν λίγες ημέρες και ο τίτλος της Επίτιμης Προξένου πάει στην κα. Μαρίτα Καράτζη.

Το νέο Επίτιμο Προξενείο στο Ηράκλειο εγκαινίασε την Παρασκευή 19 Μαρτίου η Πρεσβεία της Αυστρίας, η οποία τίμησε την κα. Μαρίτα Καράτζη με τον τίτλο της Επίτιμης Προξένου, σε μία ημέρα που αναγνωρίζεται ως υψίστης σημασίας για τις σχέσεις μεταξύ Κρήτης και Αυστρίας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σε μικρό κύκλο, τηρώντας αυστηρά τα ισχύοντα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Αξιότιμη κα. Hermine Poppeller και ο Πρόξενος της Αυστρίας στην Ελλάδα κος Christoph Reitinger. Οι παραπάνω επέδωσαν στη νέα Επίτιμη Πρόξενο Μαρίτα Καράτζη τα νέα καθήκοντά της, εγκαινιάζοντας στη συνέχεια από κοινού το νέο Επίτιμο Προξενείο της Αυστρίας στο Ηράκλειο. Παρόντες ήταν επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ιωάννης Σέγκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Νικόλαος Σπυριδάκης και ο κος Γεώργιος Μυρογιάννης.

TAK.DROSSOS
Η εκδήλωση σηματοδότησε μία νέα εποχή για τις ήδη θερμές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου. Έπειτα από ένα απαιτητικό για όλους έτος, η Κρήτη αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Αυστριακούς, ενώ φέτος θα έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να στηρίξει περαιτέρω τους επισκέπτες της, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά να τους μυήσει στη μαγεία της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας.

Σε δήλωσή της η Μαρίτα Καράτζη υπογράμμισε ότι πρόκειται για την αρχή μιας πολλά υποσχόμενης συνεργασίας που θα φέρει ακόμα πιο κοντά τις δύο χώρες, τόσο σε τουριστικό όσο και σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο. Όπως ανέφερε η ίδια, «Είμαστε έτοιμοι να συστήσουμε τους αυστριακούς επισκέπτες στις αξίες, τις παραδόσεις και το αίσθημα της φιλοξενίας που κάνει την Κρήτη αγαπητή στην Ευρώπη, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο».