Πώς θα ανοίξουν τα σύνορα της Ελλάδας

ellada-santorini-kalokairi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Στις 14 Μαΐου πρόκειται να γίνει το μεγάλο άνοιγμα των συνόρων σε τουρίστες, με τον Απρίλιο να αποτελεί σημαντικό μήνα προετοιμασιών.

Με την πανδημία να μαίνεται στο τρίτο κύμα της, ο σχεδιασμός για τον τουρισμό συνεχίζεται και σύμφωνα με τα πλάνα στην παρούσα φάση, η χώρα πρόκειται να «ανοίξει» πειραματικά πριν το Πάσχα για τουρίστες από τα Βαλκάνια, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο (χώρες με υψηλούς δείκτες εμβολιασμών), πριν το επίσημο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν στις 14 Μαΐου, σύμφωνα με δημοσίευμα του greekcitytimes.com.

Η πορεία της πανδημίας στη χώρα τον Απρίλιο θα κριθεί το Πάσχα, στις 2 Μαΐου, κι αυτό φαίνεται πως θα είναι το πρώτο μεγάλο τεστ του έτους.

Οι πρώτοι τουρίστες πάντως αναμένονται από τα Βαλκάνια, ενώ κι έπειτα από πρόσφατο ταξίδι του Υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, στη Ρουμανία, οι τουρίστες από εκεί αναμένεται να είναι αρκετοί –σημειώνουμε ότι το 2019, οι τουρίστες από Βαλκάνια ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο (1,4).

Ο στόχος είναι το πρώτο άνοιγμα μέσα στον Απρίλιο για μερικές χώρες να ανοίξει το δρόμο βήμα-βήμα για το καλοκαίρι και ταυτόχρονα να δοκιμαστούν τα νέα πρωτόκολλα, μέχρι να έρθει το ολοκληρωτικό άνοιγμα στις 14 Μαΐου.