Χαλαρώνουμε σε αγαπημένες παραλίες της Αττικής

paralia-thalassa-xalarosi
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Ετοιμαζόμαστε για το Σαββατοκύριακο και τις εξορμήσεις στις ακτές, όπου μπορούμε να πάρουμε λίγο καθαρό, θαλασσινό αέρα με φόντο το μπλε της θάλασσας που τόσο μας έχει λείψει και να κάνουμε αισιόδοξες σκέψεις για το καλοκαίρι.

Βουλιαγμένη, και λίμνη και θάλασσα
Με τη λίμνη από τη μια πλευρά και τη θάλασσα από την άλλη, η Βουλιαγμένη είναι μια όμορφη ανοιξιάτικη εξόρμηση για τους Αθηναίους. Απέχει 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και είναι ένα από τα πιο όμορφα τοπία στην Αθήνα.

Σχινιάς, στο μπλε του Μαραθώνα
Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες για τα καλοκαιρινά μπάνια, ο Σχινιάς είναι μια καλή ευκαιρία να περπατήσετε με γυμνά πόδια στην άμμο, να βουτήξετε τα πόδια σας στη θάλασσα και να προετοιμάζεστε σιγά-σιγά για τα μακροβούτια που έρχονται.

Άγιος Σπυρίδωνας, χαλάρωση στο Πόρτο Ράφτη
Οι επιλογές στην περιοχή είναι πολλές, από την Ερωτοσπηλιά μέχρι το Αυλάκι. Μια από τις πιο βατές είναι η παραλία του Άγιου Σπυρίδωνα με το μικρό ξωκλήσι, όπου μπορείτε να πάρετε καφέ στο χέρι και να απολαύσετε το θαλασσινό της άρωμα στην αμμουδιά.

Σούνιο, με το Αιγαίο στο «πιάτο»
Με τον Ναό του Ποσειδώνα ως «κόσμημα» στην περιοχή, που χτίστηκε το 444 π.Χ. και αποτελούσε ιερό τόπο για τους αρχαίους Έλληνες, τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου με τεράστιο γεωλογικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον και φυσικά τη θέα στο Αιγαίο πέλαγος, το Σούνιο είναι ιδανικό για μια βόλτα στη θάλασσα και για μια πρώιμη γεύση από καλοκαίρι.

Σκαλάκια Αλθέας, για άρωμα νησιού
Η συγκεκριμένη παραλία θα σας πάρει μακριά από την Αθήνα, καθώς το τοπίο μοιάζει περισσότερο με κάποια μακρινή παραλία σε νησί, με κρυστάλλινα νερά και δροσερό αέρα. Βρίσκεται στο 35ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών–Σουνίου, όπου μπορείτε να παρκάρετε κι αφού κατεβείτε τα σκαλάκια, να απλώσετε την ψάθα σας για λίγη αλμύρα και βιταμίνη D.