Τα Χανιά υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες

xania-kriti
ΤΡΙΤΗ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Οι πρώτοι τουρίστες κατέφτασαν στην κρητική πόλη και η τουριστική σεζόν άνοιξε.

Το Βερολίνο με τα Χανιά ήρθαν λίγο πιο κοντά, αφού το μεσημέρι της Κυριακής η Easyjet πραγματοποίησε την πτήση Βερολίνο – Χανιά, «ανοίγοντας» τη φετινή τουριστική σεζόν και μεταφέροντας 57 επιβάτες στην πόλη –να σημειώσουμε ότι 13 από αυτούς ήρθαν στην Ελλάδα, καθώς θα συμμετάσχουν σε reality που θα διεξαχθεί στην περιοχή, ενώ οι υπόλοιποι οργανώνουν διακοπές στο νησί.

Η εν λόγω πτήση είναι προγραμματισμένη και θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή, δεν παύουν να ισχύουν, ωστόσο, κάποιοι περιορισμοί λόγω πανδημίας Covid-19. Συγκεκριμένα, για τις αφίξεις από εξωτερικό είναι απαραίτητο το αρνητικό τεστ 72 ωρών, ενώ όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα μπορούν να επισκεφτούν την Ελλάδα μόνο με αρνητικό PCR τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους. Παράλληλα, θα πραγματοποιείται και δειγματοληπτικό test κατά την είσοδο τουριστών στην ελληνική επικράτεια.

Αυτή, όμως, δεν ήταν η μοναδική πτήση από εξωτερικό στην Κρήτη, αφού μέσα στο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν 5 ακόμη προγραμματισμένες πτήσεις από Μόναχο και Φραγκφούρτη προς Ηράκλειο.