Γιατί στη Βαλένθια ταιριάζει η Άνοιξη;

balenthia-ispania
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η ισπανική αυτή πόλη είναι ό,τι πρέπει για ανοιξιάτικο ταξίδι κι αν η πανδημία δεν μας περιόριζε, θα ήταν σίγουρα στους κορυφαίους μας προορισμούς.

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας είναι αγαπημένη πόλη πολλών ταξιδιωτών για ανοιξιάτικο ταξίδι κι όχι αδίκως. Με καιρό ανάλογο της Ελλάδας, που επιτρέπει ελαφρύ ντύσιμο και ανάλαφρες βόλτες, η Βαλένθια είναι ένας φουλ ανοιξιάτικος προορισμός, με κάποια μέρη της να ξεχωρίζουν αυτή την εποχή.

Ένα από αυτά είναι το αστικό πάρκο Jardines del Turia, που αποτελεί έναν επίγειο ανθισμένο παράδεισο με πλήθος δραστηριοτήτων, ιδανικό για ποδήλατο, περίπατο, πικ νικ, χαλάρωση. Είναι το μεγαλύτερο αστικό πάρκο της χώρας και μετρά (σε κανονικές, προ πανδημίας συνθήκες) περίπου 7 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο. Από τα εγκαίνιά του το 1986, δεν έχει σταματήσει ποτέ να αναπτύσσεται με συνεχείς προσθήκες, όπως ζωολογικό κήπο, γέφυρες, παιδικά πάρκα κ.ο.κ.

Εκεί, στη Γέφυρα των Λουλουδιών (Puente de las flores) μπορεί κάποιος απλώς να χαλαρώσει και να θαυμάσει τα 27 χιλιάδες λουλούδια σε γλάστρες κατά μήκος της, σε ένα θέαμα που γεμίζει τον ορίζοντα με χρώμα.

Η γέφυρα έχει σχεδιαστεί από τον Santiago Calatrava, τον αρχιτέκτονα που σχεδίασε και το στέγαστρο του ΟΑΚΑ στο ανακαινισμένο στάδιο Σπύρος Λούης, και το 2006 καλωσόρισε τον Πάπα Βενεδίκτο τοποθετώντας λευκά και κίτρινα λουλούδια με αφορμή τα χρώματα της σημαίας του Βατικανού.

Πέραν τούτου, οι μεσογειακές παραλίες της πόλης, όπως η Malvarrosa και η Las Arenas, είναι ιδανικές για ανοιξιάτικη βόλτα, ενώ ο Βοτανικός Κήπος του Πανεπιστημίου, από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα ανθίζει κάθε άνοιξη, γεμίζοντας με τα αρώματα και τα χρώματα του υάκινθου και της βουκαμβίλιας.