Η τέλεια εικόνα άνοιξης βρίσκεται στη Βόννη της Γερμανίας

bonni-anoiksi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων ίσως εκτιμούν λίγο περισσότερο την Άνοιξη όταν βλέπουν πώς προσπαθεί να ξεφυτρώσει μέσα από τα τσιμέντα και το γκρίζο. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στη Βόννη της Γερμανίας.

Στη Βόννη της δυτικής Γερμανίας, κοντά στην Κολωνία και το Ντίσελντορφ, υπάρχει ένας δρόμος που κάθε Απρίλιο αλλάζει χρώμα και μεταμορφώνεται στον πιο ανοιξιάτικο δρόμο της πόλης. Πρόκειται για τον δρόμο Heerstrasse στη συνοικία Nordstadt της πόλης, ο οποίος κάθε Απρίλιο «βάφεται» με τις αποχρώσεις του ροζ, λόγω των κερασιών που ανθίζουν κατά μήκος του.

Το θέαμα είναι άκρως ανοιξιάτικο και… ινσταγκραμικό, καθώς τα ανθισμένα δέντρα (sakuras) σχηματίζουν ένα τούνελ με ροζ άνθη και γι’ αυτό το λόγο ο δρόμος αποκαλείται και ως «ο δρόμος των ανθισμένων κερασιών». Θυμίζει, μάλιστα, τις κερασιές της Ιαπωνίας κι όχι αδίκως, αφού τα δέντρα αυτά είναι ιαπωνικής προέλευσης και φυτεύτηκαν στην πόλη τη δεκαετία του ‘80 με σκοπό να τηε δώσουν άλλον αέρα, κυριολεκτικά και μεταφορικά: να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα από τη μία και να χαρίζουν ένα υπέροχο, ανοιξιάτικο θέαμα από την άλλη.

Αυτή την εποχή, οι κερασιές βρίσκονται σε περίοδο άνθησης, η οποία κρατά για περίπου 3 εβδομάδες –σε αντίθεση με άλλα είδη κερασιάς που ανθίζουν μόνο για λίγες ημέρες. Στη συνέχεια, το θέαμα αλλάζει, αφού τα άνθη πέφτουν και δημιουργούν ένα ροζ… χαλί στο δρόμο.

Όπως και να’χει, ο δρόμος αποτελεί αξιοθέατο για τους τουρίστες και αγαπημένη περαντζάδα για τους ντόπιους, ενώ εκεί κοντά βρίσκεται και το σπίτι του Μπετόβεν, προσθέτοντας άλλο ένα αξιοθέατο στην περιοχή.