Ανοιξιάτικη βόλτα στη λίμνη Πλαστήρα

limni-plastira-anoiksi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Γνωστή και ως μικρή Ελβετία, η λίμνη Πλαστήρα, εκεί ψηλά στο νομό Καρδίτσας, είναι υπέροχη όλο το χρόνο, αλλά την άνοιξη… θριαμβεύει.

Η φύση της περιοχής μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής, το ατελείωτο πράσινο βρίσκεται στην πιο έντονη φάση του, τα λουλούδια ανθίζουν και η χρωματική παλέτα μοιάζει να τα έχει όλα. Κάπως έτσι είναι η άνοιξη στη λίμνη Πλαστήρα, με τα γραφικά χωριά της, τα μοναστήρια της και την απέραντη Φύση, που αποτελεί ένα από τα λίγα παραδείγματα επιτυχούς παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα.

Η τεχνητή αυτή λίμνη σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της αρχής του ποταμού Ταυρωπού, ενώ η ιδέα για την κατασκευή της αποδόθηκε στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα. Η αρμονία του τοπίου δίνει συχνά σε πολλούς την αίσθηση ότι η λίμνη είναι φυσική, καθώς έρχεται σε απόλυτη ισορροπία με τη φύση. Τόσο στη λίμνη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή έχει δημιουργηθεί ένα πλούσιο οικοσύστημα, με πολλά είδη ψαριών να ζουν στα νερά της, πλήθος πουλιών να πετούν στην περιοχή και διάφορα ζώα όπως αλεπούδες, νυφίτσες, λύκους, αγριογούρουνα, ασβούς, αλλά και ελάφια και σπάνια αρκούδες να… συχνάζουν στις όχθες. Μαζί με τα ζώα, οι πλατύφυλλες βελανιδιές, τα έλατα και η ψευδοαλπική βλάστηση συμπληρώνουν το τοπίο.

Πάμε να δούμε πώς είναι τα χρώματά της περιοχής αυτή την εποχή;

..