Η μεγαλύτερη αεροπορική της Ιαπωνίας σερβίρει δείπνο σε σταθμευμένο αεροπλάνο

all-nippon A50/Akira Igarashi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Οι αεροπορικές συνεχίζουν να επινοούν δημιουργικούς τρόπους να αξιοποιήσουν τα αεροπλάνα που δεν αξιοποιούνται λόγω πανδημίας και το fine-dining είναι ένας από αυτούς.

Η All-Nippon Airways (ANA), η μεγαλύτερη αεροπορική της Ιαπωνίας, ξεκίνησε πρόσφατα να σερβίρει γεύμα πρώτης θέσης στο... έδαφος και μάλιστα το εγχείρημα βγήκε sold-out γρήγορα και πρόσθεσε και άλλες θέσεις μέσα στον Απρίλιο.

Το γεύμα πραγματοποιείται σε Boeing 777 στο αεροδρόμιο Haneda στο Τόκιο και το κόστος είναι 458 ευρώ το γεύμα, αν και υπάρχει και πιο οικονομική επιλογή, στα 228 ευρώ. Η ιδέα, μάλιστα, ανήκει στους υπαλλήλους που ήθελαν να αξιοποιήσουν τα ακίνητα αεροσκάφη με δημιουργικό τρόπο.

A50/Akira Igarashi
Δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού τον Οκτώβριο, κάτι παρόμοιο είχε κάνει και η Singapore Airlines, προσφέροντας γεύμα σε Airbus A380 στο κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης με κόστος 445 ευρώ το γεύμα. Πριν λίγες ημέρες, η British Airways ξεκίνησε ντελίβερι το μενού της ‘Α θέσης, προσφέροντας στον κόσμο τη δυνατότητα να απολαύσουν εκλεπτυσμένο φαγητό πτήσης στην άνεση του σπιιτού του.