Νέο roller coaster στη Σαουδική Αραβία θα σπάσει τα ρεκόρ ύψους και ταχύτητας

roller-coaster
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Εσείς θα τολμούσατε να ανεβείτε;

Ονομάζεται Falcon’s Fight, θα αποτελέσει την κύρια ατραξιόν του amusement park Six Flags Qiddiya, και πρόκειται να είναι έτοιμο το 2023 στη Σαουδική Αραβία, έξω από την πρωτεύουσα Riyadh. Ο λόγος βέβαια που θα τραβήξει τα φώτα πάνω του είναι ότι πρόκειται να σπάσει τα ρεκόρ ταχύτητας, ύψους και μήκους όλων των roller-coaster, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη όσων το δοκιμάσουν στα ύψη.   

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Qiddiya Investment Company που συνεργάστηκε με την αμερικάνικη Six Flags για την κατασκευή του πάρκου, το coaster θα διασχίζει 4 χιλιόμετρα, θα έχει κάθετη κλίση 160 μέτρων και θα πιάνει ταχύτητα 250+ χιλιομέτρων την ώρα, ενώ θα είναι η ψηλότερη κατασκευή τέτοιου είδους.

Το roller-coaster αυτό θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 20 επιβάτες σε μια διαδρομή 3 λεπτών, με πανοραμική θέα, για πραγματικά τολμηρούς λάτρεις της αδρεναλίνης.

Στο πάρκο θα υπάρχουν επίσης 28 διαδρομές και ατραξιόν σε 6 θεματικά πάρκα κι όλα δείχνουν ότι θα είναι άκρως διασκεδαστικό.

Μέχρι στιγμής, πάντως, τον τίτλο του πιο γρήγορου roller coaster κρατά το Formula Rossa, στο Ferrari World Abu Dhabi στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το οποίο φτάνει τα 240 χιλιόμετρα την ώρα. Αντίστοιχα, το πιο ψηλό roller coaster βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϊ στο Six Flags Great Adventure και φτάνει τα 139 μέτρα ύψος, ενώ αυτό με την πιο μακρά διαδρομή στον πλανήτη είναι το Steel Dragon 2000 στο amusement park Nagashima της Ιαπωνίας, το οποίο εκτείνεται στα 2,48 χιλιόμετρα.