Πέντε όμορφες τοποθεσίες που έχουμε αγαπήσει σε ταινίες

hatfield-house-the-favourite
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2021

Ταξιδεύουμε σε προορισμούς και τοποθεσίες που μας έχουν αποτυπωθεί μέσα από αγαπημένες ταινίες.

«Η Ευνοούμενη», Hatfield House, Ηνωμένο Βασίλειο
Η οσκαρική ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με την Ολίβια Κόλμαν, την Ρέιτσελ Βάις και την Έμα Στόουν γυρίστηκε σε ένα εκπληκτικό σπίτι στην εξοχή, στο Hertfordshire, περίπου μια ώρα μακριά από το Λονδίνο. Το σπίτι αυτό χρησιμοποιήθηκε για τα περισσότερα εξωτερικά και εσωτερικά γυρίσματα της ταινίας και οι fans μπορούν να ζήσουν εκεί κάτι από την Βασίλισσα Anne της Κόλμαν και να «ταξιδέψουν» στην ταινία.

«Εκδικητές: ο πόλεμος της αιωνιότητας», ταράτσες ρυζιού Banaue, Φιλιππίνες
Είναι δύσκολο να βρει κανείς μια όμορφη γωνιά του πλανήτη που να μην έχει υπάρξει σε αυτή την ταινία των Avengers. Υπάρχουν σκηνές από τους καταρράκτες Tallulah στη Georgia, από τη Νέα Υόρκη, το Εδιμβούργο, αλλά λίγες μπορούν να ανταγωνιστούν την ομορφιά που βλέπουμε στις ταράτσες ρυζιού Banaue στις Φιλιππίνες.

«Μαύρος Πάνθηρας», Busan, Νότια Κορέα
Αν και η Wakanda που βλέπουμε στην ταινία δεν είναι πραγματικό μέρος, ένα μέρος της δράσης της ταινίας Black Panther με τον αξέχαστο Chadwick Boseman πραγματοποιείται στη Busan της Νότιας Κορέας. Στην αρχή της ταινίας, κάποιοι από τους βασικούς χαρακτήρες, όπως ο T’Challa (Chadwick Boseman) και η Okoye (Danai Gurira), περπατούν στους δρόμους της πόλης και περνούν από αγορές τροφίμων προτού ξεκινήσει η επική καταδίωξη με τα αυτοκίνητα μέσα στην πόλη, όπου έχουμε και την ευκαιρία να δούμε τη Busan στα γρήγορα.

«Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση», Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ο Τομ Κρουζ πρωταγωνίστησε σε πολλούς τίτλους εφημερίδων και site όταν τον είδαμε να τρέχει στην οροφή του σταθμού Blackfriars τον Ιανουάριο του 2018. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ένα ακόμη από τα stunts του για την ταινία Mission: Impossible – Fallout. Ο ηθοποιός, που ως γνωστόν εκτελεί μόνος του τις δύσκολες σκηνές, εθεάθη και στην άκρη του Tate Modern, αλλά και στο Battersea Park, μερικούς μόλις μήνες αφότου είχε σπάσει τον αστράγαλό του σε άλλη σκηνή της ταινίας.

«Αμελί», Παρίσι, Γαλλία
Στο Moulin Rouge του Παρισιού, οι λάτρεις της γαλλικής αυτής ρομαντικής κομεντί θα βρουν το περίφημο Café des Deux Moulins, το café στο οποίο δούλευε η Amélie. Το café έχει παραμείνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό ίδιο όπως στην ταινία, με μικρές αλλαγές λόγω αλλαγής ιδιοκτησίας, προσελκύοντας πολλούς fans.