5 νέες ξενοδοχειακές μονάδες resort στην Ελλάδα περνούν στην Grecotel

grecotel-corfu
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Μια επένδυση ύψους 61 εκατομμυρίων ευρώ πραγματοποιείται από το Όμιλο Grecotel σε Μύκονο και Κέρκυρα.

Τα ξενοδοχεία Mykonos Star και Mykonos Thea στον Άγιο Σώστη Μυκόνου και Nostos, Vassilia, Gelina και το Aqua Park Υδρόπολις στην Κέρκυρα συνολικής δυναμικότητας 1.800 κλινών περνούν στον Όμιλο Νίκου Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, όπου και αναμένεται να δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Οι συμφωνίες αποτέλεσαν μέρος του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου με βάση το οποίο πρόκειται να γίνουν και σημαντικές ανακατασκευές και νέα ξενοδοχειακά προϊόντα Lifestyle και Luxury Resorts σε Κρήτη, Κω και Κέρκυρα.

Στην Κέρκυρα, τα νέα ξενοδοχεία θα αποτελέσουν μέρος του παραθαλάσσιου resort Grecotel Costa Botanica, το οποίο εκτείνεται σε 350.000 τ.μ. στην Αχαράβη, σε απόσταση 25 χλμ. από το διεθνές αεροδρόμιο. Στη Μύκονο, η περιοχή του Άγιου Σώστη ως επιλογή ενισχύει την Grecotel και την παρουσία της στα Boutique Ultra Luxury Resorts σε μοναδικές, αυθεντικές τοποθεσίες.

Όπως αναφέρει και ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ομίλου, κος Νίκος Δασκαλαντωνάκης, «Ο Τουρισμός είναι ανθρώπινη εμπειρία, δεν αντικαθίσταται με "zoom". Αταλάντευτη βούλησή μας αποτελεί η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης του ντόπιου εργατικού δυναμικού, γεγονός που προσφέρει στα ξενοδοχεία μας  προστιθέμενη αξία. Πάντα πίστευα ότι οι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους θέλουν και την προκοπή του».

Θυμίζουμε ότι ο Όμιλος Grecotel περιλαμβάνει portfolio 40 ξενοδοχείων 4 & 5 αστέρων σε δημοφιλείς προορισμούς και συγκεκριμένα στα νησιά: Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο, Κω, και στα ωραιότερα μέρη της ενδοχώρας και της ακριτικής Ελλάδας: Αθήνα και Σούνιο, Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη. Το καλοκαίρι του 2020, η Grecotel ήταν η πρώτη αλυσίδα στην Ελλάδα και μια από τις τρεις στην Ευρώπη που ανακοίνωσε το άνοιγμα των ξενοδοχείων της, λειτούργησε 15 ξενοδοχειακές μονάδες, φιλοξένησε 50.000 επισκέπτες και τήρησε αυστηρά τα μέτρα προφύλαξης για την διασπορά της λοίμωξης Covid-19 με απόλυτη επιτυχία.