Ποιοι είναι οι καλύτεροι προορισμοί της Μεσογείου για το φετινό καλοκαίρι;

karpathos-leukos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η Telegraph κοιτά το φετινό καλοκαίρι με αισιοδοξία και φτιάχνει μια λίστα με τους καλύτερους προορισμούς της Μεσογείου για διακοπές, συμπεριλαμβάνοντας και την Ελλάδα… δυο φορές.

Με έμφαση σε προορισμούς λιγότερο γνωστούς παγκοσμίως, η Telegraph έφτιαξε τη δική της λίστα για τη «Μυστική Μεσόγειο» του φετινού καλοκαιριού, στην οποία δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει και δύο ελληνικά νησιά, την Αλόννησο και την Κάρπαθο.

Με την Αλόννησο να αποτελεί εναλλακτική της Σκιάθου και την Κάρπαθο εναλλακτική της Κρήτης, η Telegraph προτείνει εμπειρίες διακοπών για τις οποίες φημίζονται τα δυο αυτά ήσυχα και πανέμορφα νησιά.

Η Κάρπαθος προτείνεται ως νησί για όσους αναζητούν ηρεμία και τους αρέσουν και τα περιπατητικά μονοπάτια, όπου μπορούν να τα ανακαλύψουν μακριά από την πολυκοσμία που χαρακτηρίζει άλλα νησιά. Εκεί, μάλιστα, μπορεί κάποιος να κολυμπήσει και στο τοπικό θαλάσσιο πάρκο στα βόρεια του νησιού για μια πιο ιδιαίτερη εμπειρία.

Στις Σποράδες, η Αλόννησος αποτελεί την ήρεμη δύναμη του συμπλέγματος, η οποία κάνει τη δική της πρόταση απέναντι στην κοσμοπολίτικη Σκιάθο και την δημοφιλή Σκόπελο, με πλούσια φύση και αργούς ρυθμούς.

Εκτός Ελλάδας, η βρετανική εφημερίδα προτείνει την Tarragona στην Ισπανία για city break ως εναλλακτική έναντι της Βαρκελώνης, τη Formentera αντί της Ίμπιζα, ενώ στην Ιταλία αναφέρεται στην νότια Καλαβρία και στις Αιολίδες νήσους, ως εναλλακτική αντί για την δημοφιλή ακτή Αμάλφι. Στη Γαλλία προτείνει τις ακτές του Cassis, ενώ αντί για Σαν Τροπέ προτείνει το Μαντόν και αντί για Κάννες την Κορσική.

Μια ιδιαίτερη εναλλακτική δίνει και αντί για τα Σύβοτα της Ηπείρου, προτείνοντας τους Αγίους Σαράντα, βάζοντας και την Αλβανία στο χάρτη μεσογειακών προορισμών, ενώ όσον αφορά την Τουρκία, παροτρύνει τον κόσμο να ανακαλύψει της ακτές της Λυκίας.