Πού θα καταφτάσουν οι πρώτοι τουρίστες στην Ελλάδα;

santorini-kalokairi-ellada
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Στις 14 Μαΐου ο τουρισμός «ανοίγει» και οι πιο ανυπόμονοι τουρίστες θα επισκεφτούν τη χώρα μας, έπειτα από τα αλλεπάλληλα lockdown. Τι θα ισχύει και για ποιους προορισμούς;

Έπειτα από ένα δύσκολο φθινόπωρο και έναν μακρύ χειμώνα, η ώρα που η Ελλάδα θα είναι και πάλι «ανοιχτή» στον τουρισμό πλησιάζει στις 14 Μαΐου, με την πιλοτική προσπάθεια να πραγματοποιείται τις επόμενες ημέρες, χωρίς αυτό να σημαίνει μαζικό άνοιγμα πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Οι πρώτες αφίξεις ωστόσο τουριστών πριν την ημερομηνία αυτή θα πραγματοποιηθούν σε αεροδρόμια Μυκόνου, Σαντορίνης, Ρόδου, Κέρκυρας, Χανίων, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Κω και Αθήνας, τα οποία βρίσκονται ήδη σε λειτουργία κι έχουν προγραμματισμένα δρομολόγια.

Στις 17 Μαΐου αναμένονται οι πρώτες πτήσεις της TUI στην Ελλάδα και από 24 Ιουνίου αναμένεται η JET2. Σημειώνουμε ότι οι τουρίστες που θα έρχονται στη χώρα από τα 27 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από Βρετανία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Σερβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είτε με πιστοποιητικά εμβολιασμού είτε με αρνητικά τεστ ανίχνευσης, δεν θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα. Φυσικά αναμένεται να ανοίξει και η μετακίνηση από νομό σε νομό, ώστε να διευκολυνθεί και η εσωτερική μετακίνηση.

 Όσον αφορά τα ξενοδοχεία, τα self tests θα είναι η νέα πραγματικότητα για τους εργαζόμενους, ενώ οι κρατήσεις σε αυτά θα είναι πιο τελευταίας στιγμής από ποτέ, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκου Χαλκιαδάκη, να αναφέρει ότι θα είναι κρατήσεις όχι “last minute”, αλλά “last second”.