Δέκα μέρη που ανυπομονούμε να ξαναδούμε το φετινό καλοκαίρι

assos-kefalonia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2021

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον φετινό χειμώνα και όλα τα συναισθήματα μελαγχολίας, απομόνωσης και απελπισίας που μας έφερε, λόγω πανδημίας και παρατεταμένου lockdown. Μέσα σε όλα τα αρνητικά του, όμως, έφερε κι ένα καλό: μας κάνει να ανυπομονούμε για το φετινό καλοκαίρι όσο ποτέ -ειδικά για τα παρακάτω μέρη που ονειρευόμαστε με ανοιχτά μάτια.

Παραλία Σίμου, Ελαφόνησος
Τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά που διατηρούν πάντα την κατάλληλη θερμοκρασία και χρυσαφένια άμμος που κάνει το τοπίο εξωτικό. 

Μπάλος, Κρήτη
Τα πιο φωσφορούχα νερά της Ελλάδας, που σε αποζημιώνουν μετά το μακρύ και δύσκολο δρόμο για να φτάσεις σε αυτά οδικώς. 

Πάργα Πρέβεζας
Περιτριγυρισμένη από ένα καταπράσινο τοπίο, με τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια της, τα παραδοσιακά «καντούνια», τις ολάνθιστες γειτονιές της, τις εκπληκτικές παραλίες και τη θέα προς το νησάκι της Παναγιάς, η Πάργα είναι απο τα παραμυθένια μέρη της Ελλάδας.

Πήλιο
Από τα γραφικά ορεινά χωριά του, όπως οι Μηλιές, η Τσαγκαράδα, η Ζαγορά, η Πορταριά, μέχρι τις κρυστάλλινες παραλίες του στο Αιγαίο και τον Παγασητικό, το βουνό των Κενταύρων δεν φεύγει από το μυαλό μας χειμώνα-καλοκαίρι.

Μονεμβασιά Λακωνίας
Η αγαπημένη μας καστροπολιτεία με τη ρομαντική ατμόσφαιρα, τα λιθόστρωτα δρομάκια, τα σκαλάκια, τα γραφικά ταβερνάκια και τη θάλασσα να απλώνεται στο βάθος. 

Αβλέμονας, Κύθηρα
Ίσως από τα πιο όμορφα μέρη στα Κύθηρα, με προσεγμένα μέρη για φαγητό και καφέ, αλλά και διαμονή, και μια μικρή φυσική «πισίνα» για βουτιές. 

Άσσος Κεφαλονιάς
Το αγαπημένο μας γραφικό χωριουδάκι που πάντα συνδυάζεται με μπάνιο στον πολυδιαφημισμένο και άγριο Μύρτο και βόλτα στο Φισκάρδο.

Βράχος Καλάμου, Ανάφη
Ίσως το ωραιότερο σημείο των Κυκλάδων να δει κανείς την Ανατολή, σε ένα μικρό νησί που παραμένει παραδοσιακό και γνήσιο. 

Λιμένι, Λακωνική Μάνη
Πανέμορφο λιμανάκι με έντονα τιρκουάζ νερά που αν και δεν έχει παραλία, το καλοκαίρι γεμίζει κόσμο που απλώνει την πετσέτα του στα βράχια για να απολαύσει μια δροσερή βουτιά στα νερά του. Αποτελεί ουσιαστικά το επίνειο της Αρεόπολης

Καρδαμύλη Μεσσηνίας
Θεατρικό σκηνικό με πολλές αντιθέσεις: από τη μία τα κρυστάλλινα, γαλάζια νερά του, τα κυπαρίσσια του, οι ελαιώνες και οι καταπράσινες πλαγιές και από την άλλη τα απόμακρα βουνά συνθέτουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ