3 σημεία για πράσινο στην Αθήνα

alsos-beikou
ΤΡΙΤΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2021

Αναζητάμε το πράσινο στην πόλη μας και παίρνουμε μια ανάσα οξυγόνου σε τρία σημεία της Αθήνας που μοιάζουν με εξοχή.

Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι
Κατά τη διάρκεια του lockdown παρέμεινε κλειστό, πλέον, όμως, έχει ανοίξει τις πόρτες του και υποδέχεται καθημερινά κόσμο στην απέραντη έκτασή του, γεμάτη πράσινο. Εκεί θα βρείτε εκτάσεις με γρασίδι για χαλάρωση και πικ-νικ, θερινό σινεμά, δύο καφετέριες, ποδηλατοδρόμιο, όργανα γυμναστικής και περιπατητικά μονοπάτια για μια βόλτα στη Φύση. Στα κιόσκια του, μπορείτε να πάρετε την παρέα σας και να καθίσετε για καφέ ή φαγητό, απολαμβάνοντας καθαρό αέρα και πράσινο στον ορίζοντα.

Εθνικός Κήπος, κέντρο
Αν μη τι άλλο, ο Εθνικός Κήπος δεν γίνεται να λείπει από τις επιλογές μας για πράσινο στην Αθήνα, αφού αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πνεύμονες της πόλης, κι ας βρίσκεται στο κέντρο, ανάμεσα στις συνοικίες του Κολωνακίου και του Παγκρατίου, δίπλα στη Βουλή. Πλήθος δέντρων, καλλωπιστικών φυτών, πτηνών, λιμνών σας περιμένουν στη βόλτα σας εκεί, για μια ανάσα ανοιξιάτικης δροσιάς. Στο εσωτερικό του θα βρείτε και πολλά αξιοθέατα, αφού φιλοξενεί ακόμα αρχαία ερείπια, κίονες, μωσαϊκά. Στο νοτιοανατολικό του άκρο βρίσκονται οι προτομές του Ιωάννη Καποδίστρια, του μεγάλου Φιλλέληνα Εϋνάρδου ενώ στο νότιο του άκρο βρίσκεται η προτομή του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού και του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Είναι ανοιχτός για το κοινό από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του Ηλίου και μια βόλτα εκεί θα σας χαρίσει το οξυγόνο που σας έχει λείψει από το κλείσιμο στο σπίτι όλους τους προηγούμενους μήνες.

Άλσος Παπάγου
Ιδανικός προορισμός για γονείς και παιδιά, αλλά και για όποιον θέλει να αποδράσει λίγο από το γκρίζο της πόλης, το εν λόγω άλσος δίνει την ευκαιρία για βόλτα μέσα στο πράσινο, γυμναστική, αλλά και χαλάρωση για καφέ στη δημοφιλή καφετέρια Piu Verde μέσα στην πόλη. Τα πεύκα κυριαρχούν, ενώ δεν λείπει και η παιδική χαρά, μονοπάτια μέσα στο πράσινο, θερινό θέατρο και σημεία για ξεκούραση και οξυγόνο.