Φωτορεπορτάζ: Ασυνήθιστα εμβολιαστικά κέντρα στον κόσμο

unusual-covid-vaccination-venues-1

Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Νέα Υόρκη 

ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2021

Εκστρατείες εμβολιασμού κατά του Covid-19 λαμβάνουν χώρα σε μη συμβατικούς χώρους σε όλο τον πλανήτη.

Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης διανύει την μεταβατική τους περίοδο διεκδικώντας μια κανονικότητα η οποία περνάει μέσα από προσεκτικά βήματα χαλάρωσης και επιτάχυνσης των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τον Covid-19 Vaccine Tracker του Bloomberg, παγκοσμίως έχουν χορηγηθεί πάνω από 1.51 δισ. δόσεις. Την ίδια ώρα προχωρούν οι συζητήσεις για την άρση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και την αύξηση της παραγωγής εμβολίων που αντιπροτείνεται.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση περάσαμε χθες τους 200 εκατ. εμβολιασμούς, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημειώνοντας πως είμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τον ευρωπαϊκό στόχο, ο οποίος είναι ο εμβολιασμός του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έως τον Ιούλιο.

Για την επίσπευση των εμβολιασμών έχουν επιστρατευθεί σε όλο τον πλανήτη αρκετοί μη συμβατικοί, έως και ευφάνταστοι χώροι.

via REUTERS / INQUAM PHOTOS

Κάστρο Μπραν

Η παράξενη είδηση της προηγούμενης εβδομάδας ήταν το κάστρο Μπραν, γνωστό ως το κάστρο του Δράκουλα, στη Ρουμανία το οποίο διαμορφώθηκε ειδικά ώστε οι επισκέπτες που ενδιαφέρονται να κάνουν το εμβόλιο κατά του Covid-19. Όσοι αποφασίζουν να κάνουν το εμβόλιο, έχουν δωρεάν ξενάγηση στο κάστρο. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με την ελπίδα να τονωθεί η τουριστική κίνηση στην περιοχή.

REUTERS/Corinna Kern

Παμπ, Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

REUTERS/Pavel Mikheyev

Εμπορικό κέντρο, Αλμάτι (Καζακστάν)

REUTERS/Jorge Silva

Αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι, Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη)

REUTERS/Marko Djurica

Κόσμος περιμένει να κάνει το εμβόλιο στο εμπορικό κέντρο Usce, όπου οι πρώτοι 100 που θα εμβολιαστούν θα πάρουν έκπτωση 3.000 Δηνάρια Σερβίας, Βελιγράδι (Σερβία)

REUTERS/Gonzalo Fuentes

Η εθνική ομάδα ποδηλασίας της Γαλλίας κάνει προπόνηση καθώς ηλικιωμένοι περιμένουν να κάνουν το εμβόλιο στο αθλητικό κέντρο Velodrome National of Saint-Quentin-en-Yvelines στο Montigny-le-Bretonneux, νοτιοδυτικά του Παρισιού (Γαλλία)

REUTERS/Pascal Rossignol

Το Vacci'Bus, ένα λεωφορείο το οποίο μετατράπηκε σε κέντρο εμβολιασμού, ταξιδεύει σε απομονωμένα χωριά κοντά στο Ρεμς για να χορηγήσει το εμβόλιο σε ηλικιωμένους (Γαλλία)

REUTERS/Brendan McDermid

Σταθμός μετρό, Κόνι Άιλαντ

REUTERS/Paul Childs

Καθεδρικός ναός του Σόλσμπερι (Βρετανία)

REUTERS/Bruno Kelly

Εργαζομένοι διακρίνονται στις όχθες του ποταμού Νέγκρο, όπου ζουν οι Ribeirinhos (κάτοικοι του ποταμού), προτού χορηγήσουν το εμβόλιο στην κοινότητα Nossa Senhora do Livramento, Μανάους (Βραζιλία)

REUTERS/Lindsey Wasson

Επισκοπικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μάρκου, Ουάσιγκτον (ΗΠΑ)

REUTERS/Marko Djurica

Κόσμος γευματίζει σε εστιατόριο όπου οι άνθρωποι λαμβάνουν δόσεις του εμβολίου στο Kragujevac, (Σερβία). Τα εστιατόρια Biblioteka kod Milutina προσέφεραν δωρεάν γεύμα σε όσους αποφάσιζαν να εμβολιαστούν. 

REUTERS/Carlo Allegri

Τερματικός σταθμός Γκραντ Σέντραλ, Νέα Υόρκη (ΗΠΑ)

REUTERS/Bruno Kelly

Εν πλω λόγω κατά τη διάρκεια πλημμύρας στον ποταμό Solimoes, έναν από τους δύο κύριους κλάδους του ποταμού Αμαζονίου, στην Anama, στην πολιτεία Αμαζόνας (Βραζιλία)

REUTERS/Kai Pfaffenbach

Παιδιατρική κλινική Doctor Claudia Schramm, Μάινταλ (Γερμανία)

REUTERS/Henry Nicholls

Κινητή μονάδα στο Λονδίνο (Βρετανία)

REUTERS/Pavel Mikheyev

Μπάνερ με πληροφορίες τοποθετήθηκε έξω από το κέντρο εμβολιασμού στην μια αγορά τροφίμων στο Αλμάτι (Καζακστάν). Το Καζακστάν δημιούργησε εγκαταστάσεις εμβολιασμού κατά του Covid -19 σε εμπορικά κέντρα και παζάρια με την ελπίδα να επιταχύνει την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού. 

REUTERS/Manuel Silvestri

Εν πλω μέσα σε ένα από τα παραδοσιακά φέρι, το βαπορέτο, της Βενετίας (Ιταλία)

REUTERS/Mike Blake

Αγροτική κοινότητα στην Καλιφόρνια 

REUTERS/Alexey Pavlishak

Κινητό κέντρο εμβολιασμού που βρίσκεται σε λεωφορείο, Συμφερόπολη (Κριμαία)

REUTERS/Amit Dave

Στα περίχωρα του Αχμπανταμπάντ (Ινδία)

Δεν είναι όμως μόνο η Ρουμανία που προσφέρει εμβόλια σε περίεργες τοποθεσίες. Από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη και το αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι της Μπανγκόκ μέχρι τα μπαρ του Τελ Αβίβ, τα εμπορικά κέντρα του Βελιγραδίου και τα εν κινήσει λεωφορεία της Γαλλίας ή τις εν πλω βάρκες λόγω των πλημμύρων στη Βραζιλία, οι αρχές στις χώρες ολόκληρου του πλανήτη προσπαθούν να διαθέσουν τον δημόσιο χώρο τους στις εμβολιαστικές εκστρατείες.

REUTERS/Stevo Vasiljevic

Στην εξοχή και δίπλα σε αποστακτήριο μπράντι στο χωριό Ljevista (Μαυροβούνιο)

Κάποιοι χώροι είναι αναμενόμενοι και κλασικοί, κάποιοι πιο δημιουργικοί και καλλιτεχνικοί αλλά όλοι με τον ίδιο στόχο, να «χτιστεί» η συλλογική ανοσία.