Πέντε από τα καλύτερα σπίτια στον κόσμο με υπέροχα λουλούδια

6
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2021

Και διαθέσιμα προς πώληση.

Μερικά απά τα πιο όμορφα σπίτια στον κόσμο διαθέτουν τέλεια φυσική «διακόσμηση», από άνθη και τριαντάφυλλα έως αναρριχητικά φυτά και νούφαρα. Οι Financial Times βγάζουν τη λίστα με τα ακίνητα και προτείνουν τα πέντε πιο λουλουδερά τα οποία είναι διαθέσιμα προς πώληση στην αγορά.

Για τη μυρωδιά των τριαντάφυλλων

Αυτή η βίλα των 5 υπνοδωματίων βρίσκεται στη La Palmeraie, μια πολυτελή γειτονιά στο Μαρακές, εμπνευσμένη από το παλάτι της Αλάμπρα στη Γρανάδα της Ισπανίας.

Ο κήπος με τις τριανταφυλλιές σε μια έκταση  3.000 τ.μ. - με περίπου 70 διαφορετικές ποικιλίες - δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος από τους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να μείνουν σε ένα από τα τέσσερα υπόστεγα, το καθένα με ένα δωμάτιο επισκεπτών.

Το κατάλυμα διαθέτει επίσης κήπους με λαχανικά, σπα, μπαρ και τη δική του ντίσκο.

Όλα θα μπορούσαν να είναι δικά σας για 11 εκατ. ευρώ.

Για φωτεινά άνθη

Βασικά μεσογειακά είδη όπως μπουκαμβίλιες, λεβάντες και βαμβάκι λεβάντας «ευδοκιμούν» σε αυτήν τη βίλα πέντε υπνοδωματίων στην Μπενίσσα, περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο βόρεια του Αλικάντε στην Κόστα Μπλάνκα της Ισπανίας.

Οι πέτρινοι τοίχοι του οικήματος παρέχουν ένα καμβά για να ανθίσουν τα χρωματιστά λουλούδια στο φόντο της ελιάς και των φοινίκων.

Κοστίζει 1,5 εκ. ευρώ.

Για νούφαρα

Οι μεγαλύτερες, θερμότερες μέρες θα «εγκλωβίσουν» τους νέους ενοίκους στους εξωτερικούς χώρους.

Οι νέοι ιδιοκτήτες αυτού του αγροτικού κτήματος στην κεντρική Λιθουανία μπορούν να απολαύσουν την ηρεμία των κήπων των 8,5 στρεμμάτων, που περιλαμβάνουν μια λίμνη όπου τα νούφαρα ανθίζουν το καλοκαίρι.

Το σπίτι 5 υπνοδωματίων, το οποίο διαθέτει ξύλινη βεράντα πάνω από την ιδιωτική λίμνη, διατίθεται στην αγορά για 440.000 ευρώ.

Για την ομορφιά του παστέλ

Οι κήποι αυτού του αρχοντικού από τα τέλη του 19ου αιώνα στο Vicente Lopez, ένα προάστιο του Μπουένος Άιρες, σχεδιάστηκαν από τον Γάλλο αρχιτέκτονα τοπίου και βοτανολόγο Carlos Thays.

Μεταξύ των φυτών βρίσκει κανείς μανόλια, το δέντρο λαπάτσο και αγάπαθο. Ο αγάπανθος παράγει μπλε άνθη από τα τέλη της άνοιξης και καθ 'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το ακίνητο 5 υπνοδωματίων, το οποίο διαθέτει ξεχωριστή κατοικία δύο υπνοδωματίων, κοστίζει 4,8 εκατ. δολάρια.

Το εφέ της γλυσίνας

Η άνοιξη σηματοδοτεί την επιστροφή των κομψών μωβ γιρλάντων της γλυσίνας.

Η έκταση 74 στρεμμάτων αυτού του ακίνητου των 32 υπνοδωματίων στη Silicon Valley περιλαμβάνει το συγκεκριμένο φυτό καθώς και άλλα που προέρχονται από την πολιτεία, όπως πορτοκαλί παπαρούνες Καλιφόρνιας και παράκτια δέντρα σεκόγιας.

Εκτός από την κύρια κατοικία 9 υπνοδωματίων, υπάρχουν έξι ακόμη καταλύματα για επισκέπτες και προσωπικό.

Άλλα χαρακτηριστικά του κτηρίου των 135 εκατ. δολαρίων περιλαμβάνουν τρεις πισίνες, οπωρώνες και ένα γήπεδο τένις.

Με πληροφορίες από Financial Times

Φωτογραφίες: Fine & Country Costa Blanca North, Baltic Sotheby’s International Realty, Christie’s International Real Estate