Πάμε για τις πρώτες καλοκαιρινές βουτιές στην Αττική

thalassa-akti-ammoudia
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Είτε ήσασταν από αυτούς που δεν σταμάτησαν ποτέ φέτος τα μπάνια, είτε κάνατε το διάλειμμά σας τον χειμώνα και επιστρέφετε δυναμικά, θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι το καλοκαιρινό μπάνιο έχει άλλη χάρη. Γι’ αυτό και βάζουμε αντιηλιακό και πάμε για τα πρώτα καλοκαιρινά μακροβούτια εντός (Αττικής), εκτός (πόλης) και επί τα αυτά, σε 4 αγαπημένες επιλογές.

Σκαλάκια Αλθέας, Αγία Μαρίνα
Πάρτε την παραλιακή Αθηνών-Σουνίου και στο 35ο χιλιόμετρο μπείτε δεξιά στο πάρκινγκ –αν βρείτε θέση, Σαββατοκύριακο παίξτε τζόκερ, είναι η μέρα σας. Κατεβείτε τα σκαλάκια κι εκεί σας περιμένει μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Αττικής, σε ένα όμορφο τοπίο που πραγματικά μοιάζει σαν παραλία διακοπών, με κρυστάλλινα νερά και αρκετό κόσμο. Λόγω του ότι δεν είναι οργανωμένη, θα χρειαστείτε προμήθειες σας και αν θέλετε να την απολαύσετε με την ησυχία σας, φτάστε νωρίς και φύγετε ακόμα νωρίτερα.

George Vitsaras / SOOC
Λιμανάκια Βουλιαγμένης
Μπορεί να είναι γνωστά για τις αυτοσχέδιες κόντρες που πραγματοποιούνται στην περιοχή, αλλά όποιος προσπεράσει τις στροφές χωρίς φόβο και πάθος, θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα διαφορετικό μπάνιο στην Αττική, πιο άγριο, αλλά εξίσου αναζωογονητικό. Στα Λιμανάκια δεν θα βρείτε αμμουδιά, αλλά πολλές μικρές παραλίες με βράχια σε φυσικά κολπάκια, όπου μπορείτε να απλώσετε την πετσέτα σας και να κάνετε τις βουτιές σας στα δροσερά βαθυγάλαζα νερά. Αν θέλετε μουσική και «παιχνίδι» στο 2ο λιμανάκι υπάρχει και beach bar, για μουσική και τα απαραίτητα.  

Χαμολιά, Βραυρώνα
Αλλάζοντας προσανατολισμό και με κατεύθυνση προς Ανατολική Αττική και Βραυρώνα, η Χαμολιά είναι μια μεγάλη παραλία βορειοανατολικά από το Πόρτο Ράφτη, στην οποία θα φτάσετε ακολουθώντας τις ταμπέλες από Αττική Οδό για τον Αρχαιολογικό Χώρο Βραυρώνας, μέχρι το σημείο που θα δείτε ταμπέλα για Χαμολιά και θα συνεχίσετε ευθεία. Εκεί θα συναντήσετε μια μεγάλη παραλία κυρίως με οικογένειες, παππούδες και εγγόνια, αλλά αν αναζητάτε περισσότερη ησυχία σε πιο μικρή έκταση, συνεχίστε και ανακαλύψτε πιο μικρές παραλίες στη συνέχεια, με μια μικρή κατάβαση ή λίγο περπάτημα.

Πασαλιμάνι, Σούνιο
Πολλοί την αποκαλούν «Λιμάνι του Πασά» και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να την εντοπίσει κάποιος τόσο εύκολα, αλλά αυτό είναι και το «ατού» της. Βρίσκεται στον όρμο ανάμεσα στις ακτές Τσίου και Ασημάκη στο Σούνιο και δεν είναι από τις παραλίες που κατακλύζεται από κόσμο, οπότε είναι ιδανική για τους λάτρεις της ηρεμίας, έχει πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά, αμμουδερή ακτή και ωραίο περιβάλλον. Αν σας ανοίξει η όρεξη, υπάρχουν κοντά κάποιες ψαροταβέρνες για ψαράκι με την αρμύρα της θάλασσας, όλα μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα.