Δείτε την πιο μεγάλη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου

arouca-gefura
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΜΑΙΟΥ 2021

Εσείς θα τη διασχίζατε;

Μια νέα κρεμαστή πεζογέφυρα θεωρείται πλέον η μεγαλύτερη του κόσμου στη βόρεια Πορτογαλία και σίγουρα το πέρασμά της δεν είναι για τους λιγότερο τολμηρούς.

Η ονομασία της είναι Arouca 516, βρίσκεται στο Arouca Geopark και έχει 516 μέτρα μήκος και… κρέμεται στα 175 μέτρα πάνω από τον ποταμό Πάιβα της Πορτογαλίας, ενώνοντας δυο λόφους.

Η γέφυρα κατασκευάστηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης για την Κατασκευή, την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τη Βιωσιμότητα ως τουριστική ατραξιόν για την περιοχή, παρέχοντας υπέροχη θέα στο φαράγγι και στον κοντινό καταρράκτη Aguieiras. Βρίσκεται, μάλιστα, δίπλα από το 8 χιλιομέτρων πεζοπορικό μονοπάτι Paiva Walkways, που περνά μέσα από τους λόφους.

Η γέφυρα αποτελεί ένα αξιοσημείωτο έργο και σίγουρα μια από τις πιο ιδιαίτερες κατασκευές στην Arouca, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, σύμβολο μοντερνισμού, όπως αναφέρει και η δήμαρχος της Arouca, Margarida Belém.

Αποτελείται από 127 συνδεόμενα μεταλλικά κλουβιά και αποτελεί πλέον την πιο μεγάλη πεζογέφυρα της Ευρώπης, ξεπερνώντας τη Γέφυρα Charles Kuonen της Ελβετίας που ολοκληρώθηκε το 2017 και έχει μήκος 494 μέτρα.

Πέρα, όμως, της Ευρώπης, οι κατασκευαστές της θεωρούν ότι είναι η μεγαλύτερη πεζογέφυρα του κόσμου, παρ’ όλο που η γέφυρα Baglung Parbat στο Νεπάλ διεκδικεί επίσης τον τίτλο με 567 μέτρα μήκος, αν και είναι μια πιο απλή κατασκευή.