Έρχονται τα υδροπλάνα στο Αιγαίο

udroplano
ΤΡΙΤΗ, 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Μετά την άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου που δόθηκε για το λιμάνι του Ρεθύμνου, αλλά και στο νησί της Ίου, θα έχουμε σύντομα άλλον ένα τρόπο να επισκεφτούμε τα αγαπημένα μας νησιά.

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, εκδόθηκαν και οι ανάλογες Κοινές Υπουργικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες δίνεται άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου, τόσο στο λιμάνι του Ρεθύμνου, όσο και στην Ίο, ενώ ταυτόχρονα προχωράει η υλοποίηση της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να δημιουργηθούν 30 Υδατοδρόμια σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Πλέον, τα νησιά έχουν τη δυνατότητα να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες κατασκευής των εγκαταστάσεων υδατοδρομίων, με βάση πάντα τις συστάσεις, τους περιορισμούς και τις προϋποθέσεις της Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) των έργων του λιμένα.

Τα υδροπλάνα θα αποτελέσουν έναν ακόμη ασφαλή τρόπο πρόσβασης στα νησιά και μετάβασης από το ένα νησί στο άλλο, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις, ειδικά σε περιόδους αιχμής.

Όσον αφορά το Ρέθυμνο, φαίνεται πως το υδατοδρόμιο είναι μόνο η αρχή ενός δικτύου σε όλο το νησί, που θα δίνει τη δυνατότητα ευκολότερης πρόσβασης και σύνδεσής του με άλλα νησιά. Αντιστοίχως και η Ίος ανοίγει τον δρόμο για τις Κυκλάδες και το νότιο Αιγαίο και απ’ ό,τι φαίνεται, πρόκειται να ζήσουμε σύντομα την εμπειρία της πτήσης με υδροπλάνο.