Έρχεται ο… στρατιωτικός τουρισμός;

polemiko-mouseio-athina
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Έτσι δείχνει το πλάνο επέκτασης του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας, που την θέλει να επικεντρώνεται (και) στον στρατιωτικό τουρισμό.

Σε μια προσπάθεια επέκτασης και ενίσχυσης του τουρισμού και του τουριστικού προϊόντος τους βρίσκονται όλες οι χώρες παγκοσμίως, μετά το τεράστιο κύμα πανδημίας που έπληξε σχεδόν όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και ιδιαιτέρως τον τουρισμό και την εστίαση.

Στο πλαίσιο αυτό, η χώρα ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να αναπτύξει ένα διαφορετικό είδος τουρισμού, αυτό που επικεντρώνεται σε στρατιωτικά και πολεμικά μνημεία. Συγκεκριμένα, οι Υπουργοί Άμυνας, Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Λίνα Μενδώνη και Χάρης Θεοχάρης υπέγραψαν ένα μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο μεταξύ άλλων προωθεί τη σημασία σημαντικών μουσείων και μνημείων πολέμου, τονίζοντας τον ρόλο των στρατιωτικών δυνάμεων κατά την ελληνική ιστορία.

Υπεύθυνο για τον συντονισμό είναι το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και στόχος είναι να προωθηθούν νέα είδη τουρισμού, τα οποία θα προσελκύσουν τουρίστες σε διαφορετικούς προορισμούς από τους καθιερωμένους, ενώ ενδεχομένως θα επεκτείνουν και την τουριστική σεζόν.