Τέσσερα αγαπημένα μας σημεία στο Αιγαίο

astupalaia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Βάζουμε πλώρη για το απέραντο, δροσερό μπλε του Αιγαίου και κάνουμε στάση στα πιο αγαπημένα μας σημεία που ανυπομονούμε να ξαναδούμε από κοντά.

Χώρα Αστυπάλαιας
Μια από τις ομορφότερες Χώρες του Αιγαίου, η προσεγμένη και κατάλευκη Χώρα της Αστυπάλαιας δεσπόζει από ψηλά και είναι ορατή από διάφορα μέρη του νησιού, καθώς είναι χτισμένη πάνω σε βράχο που εισχωρεί στη θάλασσα. Μια βόλτα στα στενά της σίγουρα θα σας βγάλει τον ρομαντισμό που κρύβετε μέσα σας, ενώ δεν λείπουν οι παραδοσιακοί πέτρινοι ανεμόμυλοι και οι γωνιές για ποτό, φαγητό και χαλάρωση. Στην κορυφή της βρίσκεται και το βενετσιάνικο κάστρο των Querini, το σπουδαιότερο αξιοθέατο του νησιού, ενώ συνολικά αποτελεί μια μίξη στοιχείων από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Αρκιοί
Όλοι εσείς οι πιο μοναχικοί εκεί έξω, που το μόνο που θέλετε από τις διακοπές σας είναι ηρεμία, απομόνωση, ένα μέρος να φάτε και τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά στο μπάνιο σας, μας καταλαβαίνετε όταν μιλάμε για τους Αρκιούς ως τον απόλυτο ερημικό προορισμό. Μπορεί το μικρό αυτό νησάκι των Δωδεκανήσων να δέχεται δεκάδες εκδρομείς από την Πάτμο και τα γύρω νησιά, αλλά δεν παύει να είναι παράδεισος ηρεμίας, με τις παραλίες Λιμνάρι και Τηγανάκια να σας χαρίζουν το απόλυτο τιρκουάζ για τις βουτιές σας. Αν, μάλιστα, κατευθυνθείτε προς το Λιμνάρι, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχετε την παραλία… μόνοι σας.

Κολώνα, Κύθνος
Είναι η πιο διάσημη παραλία του νησιού και ταυτόχρονα η πιο ιδιαίτερη των Κυκλάδων, καθώς δημιουργείται από μια στενή λωρίδα άμμου, που δεξιά και αριστερά της απλώνεται η θάλασσα, με τα κρυστάλλινα νερά της. Ουσιαστικά, αυτή η λωρίδα αποτελεί την αμμουδιά για δυο διαφορετικές παραλίες και το πιο εξωπραγματικό στοιχείο της είναι ότι από τη μία πλευρά δύει ο ήλιος και από την άλλη αχνοφαίνεται ήδη το φεγγάρι και μοιάζει σαν το σημείο που συναντιούνται η μέρα με τη νύχτα, την ώρα που εσείς κάνετε μακροβούτια.

Κάλαμος, Ανάφη
Το λιλιπούτειο νησάκι της Ανάφης είναι ένα από τα πιο… ντροπαλά κυκλαδονήσια, που υπόσχεται να μην σας ταλαιπωρήσει με μεγάλες διαδρομές και άπειρες επιλογές, αλλά να σας ξεκουράσει. Το μόνο σημείο στην Ανάφη που απαιτεί λίγο κόπο, αλλά αξίζει να το φτάσετε, είναι ο βράχος του Καλάμου. Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του νησιού και αν θέλετε να ζήσετε μια μεγαλειώδη εμπειρία, βλέποντας την Ανατολή του ήλιου σε απίστευτο σκηνικό, θα χρειαστεί να ξυπνήσετε αξημέρωτα, να κάνετε μια πεζοπορία περίπου 1,5 ώρας και να ζήσετε το απόλυτο θέαμα. Πολλοί, μάλιστα, επιλέγουν να κατασκηνώσουν εκεί από το βράδυ, για να ανοίξουν τα μάτια τους και να έχουν την Ανατολή στο πιάτο.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ