Ποια μέρη της Ελλάδας αγαπούν οι τουρίστες;

tourismos-taksidi-ellada-santorini
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Η παρακάτω λίστα μπορεί να λειτουργήσει ως γνώμονας για να αποφύγετε κάποια μέρη λόγω τουρισμού ή για να τα επισκεφτείτε με απώτερο σκοπό τις γνωριμίες με όλες τις φυλές του πλανήτη. Σε κάθε περίπτωση, συνεχίστε να διαβάζετε.

Σαντορίνη, για ρομάντζο και ηλιοβασιλέματα
Έχει μπει στο παρελθόν στη λίστα με τα νησιά που δεν αντέχουν άλλους τουρίστες, με τα κρουαζιερόπλοια να καταφτάνουν συνεχώς στο όμορφο νησί των Κυκλάδων και να αφήνουν κόσμο σε τέτοιο βαθμό, που αναγκάστηκε να μπει πλαφόν. Στα Φηρά και την Οία, οι ορδές είναι απίστευτες το καλοκαίρι, με στόχο το ηλιοβασίλεμα, ενώ αποτελεί και γαμήλιο προορισμό, με νεόνυμφους από κάθε γωνιά του πλανήτη να καταφτάνουν για να ζήσουν ρομαντικές στιγμές.

Μύκονος, για το fun
Ο πιο glamorous προορισμός της Ελλάδας είναι γνωστός παγκοσμίως ως το κοσμοπολίτικο νησί των πάρτι, εκεί όπου θα πρέπει να έχει κάποιος γερό πορτοφόλι αν θέλει να ανταπεξέλθεις σε αυτά που προσφέρει το νησί, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα και πιο «ήσυχων» δραστηριοτήτων. Εγχώριοι και μη τουρίστες, ωστόσο, δεν την επιλέγουν για ησυχία, αλλά για τα κομψά εστιατόρια, για το σουλάτσο, για τα πάρτι, τις μουσικές και τους celebrities.

Δελφοί, για επαφή με την αρχαιότητα
Στην ηπειρωτική Ελλάδα, οι Δελφοί αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και δεν είναι απορίας άξιο που σε μια επίσκεψη εκεί, θα βρείτε ίσως περισσότερους τουρίστες από το εξωτερικό, παρά επισκέπτες από την Ελλάδα. Το μνημείο στον Παρνασσό αποτέλεσε ιερό χώρο για τους αρχαίους, οι οποίοι κατέφταναν σε αυτό για τη λατρεία του Απόλλωνα, του θεού του Φωτός, της Προφητείας, της Μουσικής και της Θεραπείας, με στόχο να πάρουν χρησμό από την Πυθία, που αποτελούσε το διάμεσο, με το οποίο επικοινωνούσε ο θεός, και έδινε τους χρησμούς. Οι τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή για να δουν το θέατρο, τους ναούς και το στάδιο, που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 2ο αιώνα μ.Χ. και το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα εντυπωσιακά ευρήματα της περιοχής.

Κέρκυρα, για οικογενειακές διακοπές
Η Κέρκυρα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας στο Ιόνιο, με την πόλη της Κέρκυρας να αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, χάρη στην ενετική αρχιτεκτονική του, αφού εκεί κυριάρχησαν οι Ενετοί για αρκετούς αιώνες. Είναι λογικό, λοιπόν, οι τουρίστες να συρρέουν για να περπατήσουν στους πεζοδρόμους της, να ανακαλύψουν φρούρια του 16ου αιώνα, να κάνουν περατζάδα στο Λιστόν, τον πιο γνωστό και κεντρικό πεζόδρομο του νησιού και να χαλαρώσουν σε παλιομοδίτικα café. Από όλο αυτό δεν γίνεται να μην αναφερθούμε και στις πανέμορφες παραλίες του νησιού, με πιο διάσημη στους τουρίστες την Παλαιοκαστρίτσα στα δυτικά, αλλά και το βραβευμένο Canal d’amour στο Σιδάρι.

Ρόδος, για πάρτι στα Δωδεκάνησα
Το μεγαλύτερο από τα νησιά των Δωδεκανήσων, με πρωτεύουσα που φιγουράρει στη λίστα της Unesco, η Ρόδος προσελκύει πολλή νεολαία από το εξωτερικό σε ορισμένες περιοχές της, όπως το Φαληράκι. Γενικότερα, όμως, δεν αποτελεί πόλο έλξης μόνο νεαρών τουριστών που θέλουν να διασκεδάσουν, αλλά και όσων αναζητούν όμορφες παραλίες και αξιοθέατα. Στη Μεσαιωνική ή Παλιά Πόλη οι τουρίστες βρίσκουν πολλά συγκεντρωμένα, όπως το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το Τζαμί του Σουλεϊμάν, την οδό των Ιπποτών με τις μεγαλοπρεπείς πύλες και άλλα. Στην πανέμορφη Λίνδο, αλλά και στη Μαρμαρίδα οι επισκέπτες φτάνουν με καραβάκι και λόγω του ότι το νησί έχει και αεροδρόμιο, το κάνει ακόμη ευκολότερο προορισμό για τουρίστες του εξωτερικού.

Ζάκυνθος, για ιστορίες με ναυάγια
Η παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου είναι από τις πιο πολυφωτογραφημένες της Ελλάδας και από τις πιο διάσημες της χώρας παγκοσμίως, κάτι που εύκολα δικαιολογεί την επιλογή του νησιού για διακοπές από πολλούς επισκέπτες από το εξωτερικό. Τα τιρκουάζ νερά και το τοπίο είναι πράγματι ανυπέρβλητα, με τον κόσμο να την κατακλύζει όλο το καλοκαίρι. Ο Λαγανάς αποτελεί την πραγματική καρδιά του ξεφαντώματος του νησιού για νεαρούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο, γι’ αυτό αν θέλετε την ηρεμία σας, μάλλον θα πρέπει να μείνετε μακριά και να εξερευνήσετε πιο «ντροπαλά» χωριά, όπως τις Βολίμες, από τα ορεινότερα και πιο βόρεια χωριά του νησιού, τη Λούχα, την Έξω Χώρα κ.ά.