4 αποδράσεις για καλοκαιρινό (ελπίζουμε) τριήμερο Αγίου Πνεύματος

elafonisos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Μετά τον πιο συννεφιασμένο και βροχερό Μάιο της ιστορίας, φτιάχνουμε βαλίτσες και πιάνουμε όμορφες ακτογραμμές, με αφορμή το αγαπημένο τριήμερο του καλοκαιριού, ελπίζοντας ο Ιούνιος να μας φερθεί καλύτερα.

Αρεόπολη, για ρομαντική ατμόσφαιρα
Η Λακωνική Μάνη είναι από τα μέρη της Πελοποννήσου που πραγματικά ξεχωρίζουν για την αγριάδα και την ατμόσφαιρά τους, με τα πυργόσπιτα, τα φρούρια και την απόκοσμη διάστασή της. Με ορμητήριο την πέτρινη Αρεόπολη, μπορείτε να την εξερευνήσετε, να κάνετε τα μπάνια σας στα κρυστάλλινα νερά του Γερολιμένα, να χαλαρώσετε στο Λιμένι, να ανακαλύψετε τη Βάθεια, να εντυπωσιαστείτε από τα σπήλαια στον Πύργο Διρού και να γυρίσετε γεμάτοι εικόνες.

Ελαφόνησος, για τους πιο ερημίτες
Με την ελπίδα ότι ακόμη δεν θα συγκεντρώνει τα πλήθη του Αυγούστου, αφήνοντας χώρο στην τεράστια παραλία του Σίμου και γι’ αυτούς που προτιμούν την… ησυχία τους, η Ελαφόνησος είναι μια εξαιρετική επιλογή που μπορείτε να κάνετε για τις επόμενες ημέρες. Εγκατασταθείτε στην ξακουστή παραλία και μη φύγετε από εκεί παρά μόνο την ώρα της αναχώρησης, ώστε να απολαύσετε στο μέγιστο τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, προτού ακόμη γεμίσουν σε κάθε σπιθαμή τους με κόσμο. Κι αν θελήσετε να κάνετε και τη βόλτα σας, το λιμάνι έχει πλέον αναπτυχθεί στο δεκαπλάσιο σε σχέση με το παρελθόν, δίνοντας πολλές επιλογές για φαγητό, ποτό και ψώνια. Για φαγητό με θέα, προτιμήστε την ταβέρνα «τα Νησιά της Παναγίας», στα δυτικά του νησιού.

Ύδρα, για αποτοξίνωση
Χωρίς μηχανάκια και αυτοκίνητα, μόνο με άμαξες, θαλάσσια ταξί και πόδια, ένα τριήμερο στην Ύδρα μόνο αποτοξινωτικό θα μπορούσε να είναι. Ετοιμαστείτε για βόλτες στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, δείτε από κοντά τα αρχοντικά, περπατήστε στην παλαιότερη συνοικία της πόλης, στο μεσαιωνικό οχυρό οικισμό της Κιάφας για να απολαύσετε τη θέα και πάρτε μια καλοκαιρινή ανάσα ελευθερίας. Κάντε οπωσδήποτε στάση για καφέ ή ποτό στην Υδρονέττα με την υπέροχη θέα στο απέραντο γαλάζιο και για μπάνιο σας περιμένει ο Άγιος Νικόλαος, ο Βλυχός, το Μπίστι, αλλά και η κοντινή παραλία της Υδρονέττας.

Πάργα, για παραμυθένιο φόντο
Θα είναι σαν να είστε στα Επτάνησα, αλλά δεν θα είστε. Δεν θα σας πειράξει, όμως, καθόλου, αφού η Πάργα με την επτανησιακή της αρχιτεκτονική, το ενετικό της κάστρο του 14ου αιώνα και την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο, υπόσχεται να σας κάνει να περάσετε ένα παραμυθένιο τριήμερο. Για ακόμη περισσότερο μαγευτικό τοπίο, περάστε μια βόλτα από το εκκλησάκι στου Αη-Σώστη κάτω από το βράχο, πάνω από την ομώνυμη παραλία, ενώ περίπου 5 χιλιόμετρα βόρεια της Πάργας σας περιμένει και το Κάστρο του Αλή Πασά, σε ένα ύψωμα ανάμεσα από τα χωριά Ανθούσα και Αγιά. Αν μη τι άλλο, στην περιοχή θα ευχαριστηθείτε και το μπάνιο, στις πιο γνωστές παραλίες, Βάλτος πίσω από το Ενετικό κάστρο της Πάργας, Λύχνος μόλις 4 χιλιόμετρα μακριά και στο Κρυονέρι. Κι αν έχετε χρόνο και όρεξη, κατευθυνθείτε στα πανέμορφα Σύβοτα και τις παραλίες της περιοχής, όπως την παραλία Πισίνα, την Μπέλλα Βράκα και τις υπόλοιπες, που θα σας πάρουν τα μυαλά.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]