Κούραση στα επαγγελματικά ταξίδια; Όχι πια...

kourasi-sta-epaggelmatika-taksidia-oxi-pia

ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Τα σύντομα επαγγελματικά ταξίδια μπορεί να είναι ευχαρίστηση αλλά και μπελάς ταυτόχρονα. Δείτε πως θα ανταπεξέλθετε με επιτυχία στις δυσκολίες.

Τα σύντομα επαγγελματικά ταξίδια μπορεί να είναι ευχαρίστηση αλλά και μπελάς ταυτόχρονα. Υπάρχουν, όμως, απλοί τρόποι για να γίνουν περισσότερο το πρώτο και λιγότερο το δεύτερο και να μην γυρνάτε πια κατάκοποι, κακοδιάθετοι και συχνά ακόμη και άρρωστοι.

Παραλείψτε το check-in

Αν πρόκειται για ένα σύντομο επαγγελματικό ταξίδι δεν υπάρχει λόγος να βγάλετε τη μεγάλη σας βαλίτσα από το πατάρι. Ένας από τους λόγους που τα ταξίδια μάς κουράζουν τόσο πολύ είναι η συνεχής αναμονή: για ταξί, για το check-in, για να πάρουμε τις βαλίτσες μας. Με το να μην παραδώσετε αποσκευές γλιτώνετε την αναμονή στον περίφημο ιμάντα, αλλά και την περίπτωση να τις χάσετε. Αν είστε δε γνώστης της τεχνολογίας στις περισσότερες πλέον αεροπορικές εταιρείες μπορείτε να κάνετε check-in από τον υπολογιστή σας, πριν ακόμη φύγετε από το σπίτι, να τυπώσετε την κάρτα επιβίβασης και να κατευθυνθείτε κατευθείαν προς την πύλη (ή τα καταστήματα του Tax free).

Φροντίστε την υγεία σας

Θα σας έχει τύχει, ίσως, να φύγετε μια χαρά για ένα ταξίδι και να φτάσετε στον προορισμό σας ή να γυρίσετε άρρωστοι. Κι αυτό γιατί οι συνθήκες υγιεινής σε ένα ταξίδι δεν είναι οι καλύτερες, αλλά και γιατί αλλάζετε διατροφικές συνήθειες και τις τυχόν συνήθειές σας στη γυμναστική. Πακετάρετε στις αποσκευές σας βιταμίνες για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και τα αθλητικά σας ώστε να μπορέσετε να πάτε για έναν περίπατο ή τζόκινγκ. Επίσης ζητήστε από την αεροσυνοδό να σας δώσει ένα ολόκληρο μπουκάλι νερό, αντί να γεμίσετε μια-δυο φορές το μικροσκοπικό ποτηράκι. Έτσι δεν θα φτάσετε εξαντλημένοι από την αφυδάτωση.

Φορέστε τα σωστά παπούτσια

Η άνεση ή, αντιθέτως, η εξάντληση πηγάζει σε μεγάλο βαθμό από τα κάτω άκρα και κατά πόσο τα «κακομεταχειρίζεστε» κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Φορέσετε άνετα παπούτσια κι αν ακόμη καλύτερα συνδυάζουν με την άνεση και μια αξιοπρεπή εμφάνιση δεν θα χρειαστεί να πακετάρετε καν δεύτερο ζευγάρι στην τσάντα σας.

Η τέχνη τού travelling «light»

Το συνετό πακετάρισμα είναι το μυστικό για την τέλεια αποσκευή. Τα δύο συνηθέστερα λάθη που κάνουμε είναι ότι παίρνουμε πολλά ρούχα ή λάθος ρούχα. Τις περισσότερες περιπτώσεις με ένα καλό παντελόνι, δύο-τρία πουκάμισα ή μπλούζες, κάλτσες, εσώρουχα και ένα καλό ρούχο, αν πρόκειται να παραστείτε σε κάποιο δείπνο, είναι τα μόνα ρούχα που σας χρειάζονται.

Το πιο απαραίτητο αξεσουάρ; Το θερμός σας

Μην στηρίζεστε στα πενιχρά αναψυκτικά και τον διαβόητα κακό καφέ των αεροπλάνων. Μια στοιχειώδης ποιότητα στην πτήση μπορεί να αλλάξει όλη σας την ψυχολογία και το πώς αισθάνεστε το σώμα σας. Το μόνο πρόβλημα; Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ο έλεγχος και τα υγρά δεν επιτρέπονται. Γι’ αυτό, γεμίστε το θερμός σας μόνο αφού περάσετε από τον έλεγχο, σε κάποιο από τα μαγαζιά του αεροδρομίου, αν και εφόσον είναι εφικτό.

Ταξιδέψτε στα ζεστά

Το κρύο στο αεροπλάνο δεν αστειεύεται. Ιδίως όταν είμαστε κουρασμένοι και μας παίρνει ο ύπνος ξεσκέπαστους. Έχετε πάντα μαζί μας μια ζεστή, μικρή κουβερτούλα, τυλιχτείτε καλά και σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε, όταν ξυπνήσετε στον προορισμό σας, χωρίς να έχετε πιαστεί και να έχετε αρρωστήσει από το κρύο.

Κρατήστε μια αποσκευή μόνο

Μην χωρίζετε τα πράγματά σας σε πολλές τσάντες. Επιλέξτε μια αποσκευή μόνο και πάρτε μόνο όσα πράγματα χωράει. Το να κουβαλάτε ένα σωρό πράγματα θα σας εξαντλήσει πριν ακόμη ανεβείτε στο αεροσκάφος.

Το «θαύμα» των ακουστικών

Ο θόρυβος της μηχανής του αεροσκάφους, η «βαβούρα» από τις συζητήσεις και τα παιδάκια που εξασκούν τις φωνητικές τους χορδές μέσα στο αεροσκάφος, δεν είναι απίθανο να σας εξαντλήσουν ακόμη και πριν την απογείωση. Το μόνο σας όπλο; Ένα ζευγάρι ακουστικά. Ακούστε μουσική, το αγαπημένο σας βιβλίο σε audio book ή αφήστε μια ταινία να παίζει αν έχετε μαζί σας κάποιο gadget με αυτή τη δυνατότητα. Μόνο έτσι θα χαλαρώσετε πραγματικά και θα γλιτώσετε σε ένα μεγάλο ποσοστό την ταλαιπωρία του ταξιδιώτη.