Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη για διακοπές στον κόσμο

mpora-mpora-tropiko-eksotiko
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Εξαιρούμε την Ελλάδα και ανακαλύπτουμε υπέροχα μέρη για διακοπές στον πλανήτη, με την ευχή κάποτε να τα δούμε από κοντά.

Μπόρα Μπόρα, Γαλλική Πολυνησία
Στον Νότιο Ειρηνικό, απομακρυσμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, η Μπόρα Μπόρα είναι αυτό που φανταζόμαστε όλοι αν φέρουμε στο μυαλό μας έναν επίγειο εξωτικό παράδεισο. Δεν είναι τυχαίο που αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές για ταξίδι του μέλιτος, καθώς είναι ένας άκρως χαλαρωτικός προορισμός, με κρυστάλλινα νερά, φύση κι ένα ηφαίστειο, ενώ χαρακτηριστικό του είναι και τα πολυτελή ξενοδοχεία του, αφού αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό σε διεθνές επίπεδο.

Ακτή Αμάλφι, Ιταλία
Είτε κάποιος αναζητά χαλάρωση και φρέσκα θαλασσινά, είτε έχει περισσότερη περιπέτεια στο μυαλό του για τις διακοπές, η Ακτή Αμάλφι είναι ένας ιδανικός προορισμός στη γειτονική Ιταλία, άκρως κατάλληλος για διακοπές. Με 13 χωριά σκαρφαλωμένα στο λόφο, πεζοπορικά μονοπάτια και άκρως γραφικές εικόνες που συνδυάζουν θάλασσα και πολύχρωμα σπίτια φωλιασμένα στα βράχια, η Ακτή Αμάλφι μοιάζει σίγουρα ονειρεμένη. Ο τουρισμός κι εκεί είναι φυσικά υψηλός και οι επιλογές για διαμονή ποικίλλουν, με τα πολυτελή ξενοδοχεία με θέα τη θάλασσα να πρωταγωνιστούν.

www.wikipedia.org
Νησιά Raja Ambat, Ινδονησία
Τα νησιά Raja Ambat δεν είναι ένα και δυο, αλλά 1500 μικρά διαφορετικά νησιά στον ωκεανό, το καθένα με τη δική του βιοποικιλότητα και μοναδικότητα. Όσοι αγαπούν τη Φύση και θέλουν αυτή να είναι το επίκεντρο των διακοπών τους, χωρίς να τη χορταίνουν, τα νησιά αυτά πρέπει να βρίσκονται σίγουρα στη λίστα τους.

Τζαμάικα, Καραϊβική
Πλούσια δάση, καταρράκτες, τροπικό κλίμα, χαλαρότητα, Bob Marley και μπόλικη ρέγκε είναι όλα τα απαραίτητα συστατικά για την συνταγή της Τζαμάικα, ενός από τα πιο όμορφα νησιά της Καραϊβικής που λατρέψαμε όλοι τη δεκαετία του ’80 μέσα από την ταινία Cocktail με τον Τομ Κρουζ. Από τα αγαπημένα σημεία των περισσοτέρων είναι το Negril Town με τις παραλίες με τη λευκή άμμο, τους ρηχούς κόλπους και τα ήρεμα, τιρκουάζ νερά. Εκεί υπάρχουν εκπληκτικά μπαρ και εστιατόρια, ενώ το βράδυ το ηλιοβασίλεμα και οι συναυλίες ρέγκε κλέβουν την παράσταση. Κι όσο για κοκτέιλ, το Floyd’s Pelican Bar είναι ό,τι πιο ιδιαίτερο έχει να προσφέρει το νησί, αφού βρίσκεται στη μέση της θάλασσας.

Μαλδίβες, Ινδικός Ωκεανός
Αποτελεί το μικρότερο σε πληθυσμό ασιατικό κράτος και επίσης το μικρότερο κράτος στον κόσμο όπου κυρίαρχη θρησκεία είναι το Ισλάμ, αλλά σίγουρα ο λόγος για να το επισκεφτείτε κάποια στιγμή δεν είναι αυτός. Τα τιρκουάζ νερά, η πλούσια βλάστηση, το εξωτικό τοπίο, τα bungalows μέσα στη θάλασσα, τα υποθαλάσσια ξενοδοχεία, οι παραλίες και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι είναι αυτά που συνθέτουν την εικόνα της νησιωτικής χώρας που αποτελείται από ατόλες στον Ινδικό Ωκεανό, με πρωτεύουσα και μοναδική πόλη το Μαλέ. Εκεί μπορεί κανείς να δει το τζαμί με τον χρυσό τρούλο χωρητικότητας 5.000 πιστών και το παλιό παλάτι των σουλτάνων που λειτουργεί ως μουσείο.