Πάμε διακοπές σε πανέμορφα μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας

pilio
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου αποτελούν αδιαμφισβήτητα σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η ηπειρωτική Ελλάδα στερείται ομορφιάς και μοναδικότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα παρακάτω μέρη, που κάνουν το δίλημμα νησιωτική ή ηπειρωτική απόδραση ακόμη πιο δύσκολο.

Πήλιο: χωρίς διλήμματα
Μπορεί να λύσατε το δίλημμα «νησί ή ενδοχώρα», αλλά κάποιοι δεν μπορούν να απαντήσουν με ευκολία στο δίλημμα «βουνό ή θάλασσα». Γι’ αυτούς, το Πήλιο είναι το τέλος του διλήμματος και η αρχή των διακοπών. Αν είστε κι εσείς ανάμεσά τους, βάλτε πρώτη για Βόλο και ξεκινήστε το τουρ στο βουνό των Κενταύρων, όπου μπορείτε να απολαύσετε διακοπές σε πανέμορφα ορεινά χωριά, όπως οι Μηλιές, η Τσαγκαράδα, η Μακρινίτσα, η Πορταριά, η Ζαγορά, αλλά να κατεβείτε και σε παραθαλάσσιους οικισμούς όπως η Νταμούχαρη, ο Άγιος Ιωάννης, το Χορευτό, η Μηλίνα, το Τρίκερι και να κάνετε τα μακροβούτια σας. Κι αν σας αρέσουν τα διλήμματα, το Πήλιο σας γεννά άλλο ένα: Αιγαίο ή Παγασητικός; Ό,τι κι αν επιλέξετε, οι παραλίες είναι ονειρεμένες, με αγαπημένες μας τον Μυλοπόταμο, τη Λαμπινού, τα Ποτιστικά, το Χόρτο κ.ά.   

Χαλκιδική: δυο... πόδια σε ένα παπούτσι
Μας καλεί στα βόρεια της χώρας και μοιάζει να τα έχει όλα: στο πρώτο πόδι, την Κασσάνδρα, μας επιφυλάσσει πιο έντονη ζωή και ρυθμό σε συνδυασμό με παραλίες (δείτε και την πρόσφατη εμπειρία μας στο νέο Ajul Hotel&Spa Resort), ενώ στο δεύτερο, τη Σιθωνία, η φύση παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και τα τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά είναι το απόλυτο φάρμακο έπειτα από τους δύσκολους χειμώνες της πανδημίας. Αν μείνετε στο πρώτο πόδι, τσαλαβουτήξτε στην Καλλιθέα, στο Μεσονήσι, στη Νέα Φώκαια και στη Μύτη Ποσείδι και αν επιλέξετε τη Σιθωνία, κάντε παραδεισένια μακροβούτια στον Αρμενιστή, στις Καβουρότρυπες και στην παραλία Καρύδι.

Πάργα: με αέρα Ιονίου
Στην Πάργα θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε νησί των Επτανήσων, με τα λιθόστρωτα δρομάκια, το πράσινο, τις ανθισμένες γειτονιές, την επτανησιακή αρχιτεκτονική και τις όμορφες παραλίες, ενώ από το ενετικό της κάστρο του 14ου αιώνα θα απολαύσετε εκπληκτική θέα σε όλο το Ιόνιο. Βουτήξτε στον Βάλτο πίσω από το ενετικό κάστρο, στο πίσω Κρυονέρι και στον Λύχνο στα μόλις 4 χιλιόμετρα μακριά από την Πάργα και επισκεφτείτε οπωσδήποτε τα Σύβοτα με το γραφικό λιμανάκι και τους καταπράσινους λόφους που απέχουν περίπου 25 χιλιόμετρα. Για μπάνιο κατευθυνθείτε στην Μπέλα Βράκα και την Πισίνα στην οποία θα φτάσετε με καραβάκι, όπου θα συναντήσετε κρυστάλλινα νερά και χρώματα που παραπέμπουν σε τροπικούς προορισμούς.

Μονεμβασιά: ρομαντζάδα στην καστροπολιτεία
Ειδικά όσοι ζείτε τον έρωτά σας και θέλετε να τρέξετε χέρι-χέρι στα πλακόστρωτα και να κυνηγηθείτε γύρω από τις κολώνες, η Μονεμβασιά είναι must. Τι καλύτερο, άλλωστε, από το να ζείτε σε μια καστροπολιτεία με άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα, λιθόστρωτα δρομάκια, σκαλάκια, γραφικά ταβερνάκια και τη θάλασσα να απλώνεται στο βάθος. Στην Άνω Πόλη, που σήμερα είναι ακατοίκητη, θα δείτε τις κατοικίες των αρχόντων και των οικογενειών των εκάστοτε κυριάρχων, κι αν ανεβείτε μέχρι το Ναό της Αγίας Σοφίας, μια από τις ωραιότερες εκκλησίες της χώρας μας, θα φτάσετε στο ψηλότερο σημείο με την καλύτερη θέα για να ρομαντζάρετε όσο δεν πάει. Μην παραλείψετε μια στάση στην εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού στην κεντρική πλατεία που αποτελεί εκκλησία-σύμβολο, αλλά και στο σπίτι του σημαντικού Έλληνα ποιητή, Γιάννη Ρίτσου, δίπλα από την είσοδο του κάστρου. Για μπάνιο, μπορείτε να πάτε στο Πορτέλο, αν δεν θέλετε να απομακρυνθείτε, ενώ άλλες επιλογές σε κοντινή ακτίνα είναι η παραλία Κάκαβος στα αριστερά της γέφυρας με φόντο το κάστρο της Μονεμβασιάς και η μικρή παραλία της Κούρκουλας, κλειστή από τρεις μεριές, θυμίζοντας φυσική πισίνα.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]