Το στρατηγείο του Τσώρτσιλ ζωντανεύει ως πολυτελές ξενοδοχείο

the-owo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Κλειστό στο κοινό για δεκαετίες, τo ιστορικό κτίριο Old War Office μετατρέπεται σε πολυτελείς κατοικίες και ξενοδοχείο με την υπογραφή Raffles.

Αποτέλεσε ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια του Λονδίνου που τώρα περνά σε νέα εποχή. Ο λόγος για το ιστορικό κτίριο Old War Office, που μετατρέπεται στις πρώτες branded κατοικίες της Raffles στην Ευρώπη, “The OWO Residencies by Raffles”, για τις οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει οι πωλήσεις.

Προσφέροντας μια σπάνια ευκαιρία για να αποκτήσει κανείς ένα κομμάτι από την κληρονομιά του Winston Churchill, 85 κατοικίες διατίθενται προς πώληση στο εντυπωσιακό κτίσμα του πρώην Old War Office, το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο κτίριο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και ήταν κλειστό για το κοινό για περισσότερο από έναν αιώνα. Έπειτα από μια μνημειώδη μεταμόρφωση τα τελευταία 5 χρόνια, το μοναδικό αυτό τοπόσημο του Λονδίνου θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2022 και θα περιλαμβάνει επίσης το πρώτο Raffles ξενοδοχείο της αγγλικής πρωτεύουσας με 125 δωμάτια και σουίτες, μια συλλογή από 9 εστιατόρια και bars και ένα συναρπαστικό spa. 

Τοποθετημένο σε μια από τις ιστορικά σημαντικότερες και ισχυρότερες διευθύνσεις του Λονδίνου, το Old War Office το οποίο ολοκληρώθηκε το 1906 και σχεδιάστηκε από τον Βρετανό αρχιτέκτονα William Young. Αρχικά υπήρξε το Παλάτι του Whitehall, κατοικία του Ερρίκου Η΄ της Αγγλίας και άλλων μοναρχών και το κτίριο έγινε «μάρτυρας» γεγονότων που άλλαξαν τον κόσμο καθώς άκρως επιδραστικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες όπως ο Winston Churchill και ο David Lloyd George είχαν εκεί τα γραφεία τους. Ήταν επίσης η βάση του John Profumo όταν διετέλεσε Υπουργός Πολέμου και ενέπνευσε τον Ian Fleming να γράψει τη σειρά βιβλίων James Bond έχοντας εργαστεί εκεί στο Naval Intelligence Division. Η μεγαλοπρεπής αρχιτεκτονική του το έχει αναδείξει επίσης σε ιδανικό σκηνικό για τις ταινίες του James Bond, αλλά και πιο πρόσφατα για τη δραματική σειρά “The Crown”.

Κερδίζοντας τον σεβασμό διεθνώς, το εμβληματικό κτίριο δημιουργήθηκε ως σύμβολο της βρετανικής δύναμης. Επιβλητικό τόσο σε  μέγεθος όσο και σε ύψος με τις οροφές στις κατοικίες να αγγίζουν έως και τα 4,4 μ. και πανοραμικά παράθυρα, το εσωτερικό του αναδεικνύει την κλασική εδουαρδιανή αρχιτεκτονική σε μια μοντέρνα εκδοχή, εναρμονισμένη με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Το εσωτερικό των κατοικιών έχει επιμεληθεί το design studio 1508 London, με χειροποίητες bespoke κουζίνες από τη βρετανική εταιρεία Smallbone of Devizes και μάρμαρα από όνυχα, ενώ πολλές από αυτές διατηρούν ορισμένα από τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του κτίσματος όπως δάπεδα από μωσαϊκό και ξύλινες επενδύσεις από βελανιδιά. Η ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια σε κάθε κατοικία αντικατοπτρίζει τη δεξιοτεχνία ετών που έχει εφαρμοστεί σε κάθε άποψη του μαγευτικού αυτού κτηρίου. 

Κάθε κατοικία είναι μοναδική και ειδικά διαμορφωμένη ώστε να ταιριάζει στην ξεχωριστή τοποθεσία της στο κτίριο. Δίχωρες, στις πλαϊνές πλευρές του οικοδομήματος, αλλά και στο penthouse, ποικίλλουν σε μέγεθος από studio μέχρι και 5 υπνοδωματίων. Επιπροσθέτως, 2 εντυπωσιακές κατοικίες στους πυργίσκους αναδύονται πάνω από τον λονδρέζικο ορίζοντα, προσφέροντας ένα ξεχωριστό σπίτι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Σε αυτό το απαράμιλλο οικιστικό συγκρότημα, οι ιδιοκτήτες θα επωφελούνται από όλες τις παροχές ενός παγκοσμίως αναγνωρισμένου ξενοδοχείου στην πόρτα τους, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν κανέναν απολύτως συμβιβασμό στα υψηλά επίπεδα ιδιωτικότητας και απομόνωσης που προσφέρει μια ιδιόκτητη οικία. Αυτή η περίπλοκη ισορροπία επιτυγχάνεται χάρη στη μαγευτική αρχική αρχιτεκτονική του κτιρίου που ευνοεί την ανάπτυξη της διπλής χρήσης του ως κατοικίες και ξενοδοχείο. 

Το The OWO βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό κτήριο Horse Guards και το εκπληκτικό πάρκο St. James, ενώ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν με τα πόδια το Buckingham Palace, τη National Gallery, την γκαλερί Tate και τη Royal Academy, καθώς και τις διάσημες αγορές στις Regents Street, Bond Street και Jermyn Street.  

Οι πωλήσεις των κατοικιών πραγματοποιούνται μέσω των Knight Frank και Strutt & Parker με το κόστος για μια κατοικία δύο υπνοδωματίων να ξεκινά από τα 5,8 εκατομμύρια λίρες, ενώ media tours μπορούν να πραγματοποιηθούν στη νέα Marketing Gallery Suite στην οδό St James’s Square 5 κατόπιν αιτήματος. 

Στο τιμόνι του μεγαλεπίβολου project βρίσκεται ο όμιλος Hinduja, ο οποίος με ιστορία από το 1914 και κύκλο εργασιών πολλών δισεκατομμυρίων, αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στο κτήριο από την πρώτη μέρα που περιήλθε στην ιδιοκτησία του, το 2014. Ο Όμιλος Hinduja προχώρησε σε συνεργασία με την παγκοσμίως αναγνωρισμένη Raffles Hotels & Resorts, η οποία θα αναλάβει το λειτουργικό κομμάτι των 125 δωματίων και σουιτών στο flagship ξενοδοχείο The OWO, καθώς επίσης και των 85 branded κατοικιών.