Το Koukoumi Hotel Mykonos είναι το πρώτο και μοναδικό vegan ξενοδοχείο στην Ελλάδα

koukoumi-hotel
ΤΡΙΤΗ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Βρίσκεται στην Άνω Μερά και προσθέτει μια διαφορετική φιλοσοφία στο νησί, αυτή της vegan διατροφής και τρόπου ζωής.

Η vegan φιλοσοφία τα τελευταία χρόνια βρίσκει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές, που θέλουν να στηρίξουν τα δικαιώματα των ζώων, να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές στη διατροφή και την καθημερινότητά τους και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι σε ένα cruelty-free μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε συνηθίσει να ακούμε για vegan εστιατόρια, καλλυντικά, διατροφή, ρούχα. Στη Μύκονο, όμως, έχει έρθει και το πρώτο vegan ξενοδοχείο, που ασπάζεται ακριβώς αυτή τη φιλοσοφία.

Πρόκειται για το Koukoumi Hotel, ένα 4άστερο ξενοδοχείο που στη μυκονιάτικη διάλεκτο η ονομασία του μεταφράζεται ως «απάνεμο», «προστατευμένο από ανέμους» και «ιδανικό μέρος για χουχούλιασμα». Βρίσκεται στην καρδιά του νησιού και δημιουργήθηκε με στόχο να αποτελέσει ένα ησυχαστήριο, με φρέσκο αέρα φιλοξενίας και τη δική του φιλοσοφία για τη ζωή. Αποτελεί τρανό παράδειγμα ότι μπορούμε να ευχαριστηθούμε τη ζωή χωρίς να κάνουμε κακό σε ζώα, στο περιβάλλον ή τον εαυτό μας, ικανοποιώντας ταυτόχρονα όλες τις αισθήσεις των επισκεπτών και περνώντας το δικό του μήνυμα.

Οι αρχές της αυθεντικότητας, της απλότητας και της ισορροπίας είναι απαράβατες κι όλα αυτά από μια οικογένεια της Μυκόνου, την οικογένεια Κοντιζά, που κατάγεται και αγαπά τόσο την Άνω Μερά, όσο και το νησί συνολικά.

Στο ξενοδοχείο υπάρχει φυσικά και vegan εστιατόριο με ελληνικό, μεσογειακό και έθνικ χαρακτήρα, με πλούσιο μενού σε σνακ, ορεκτικά, κυρίως, επιδόρπια, όλα plant-based, χωρίς ζάχαρη και με ελάχιστη ή καθόλου επεξεργασία, από την γνωστή και από το Mama Tierra σεφ Αγγελική Χαραμή. Το μενού δεν είναι απλώς δημιουργικό, αλλά ταυτόχρονα φρέσκο και υγιεινό με πιάτα που κανείς θα δυσκολευτεί να πιστέψει ότι είναι vegan, όπως μπέργκερ χωρίς κρέας, poke bowl, μαύρα ραβιόλι με μοτσαρέλα, καπνιστό γκασπάτσο και πολλά άλλα.

Το ξενοδοχείο διαθέτει σπα και γυμναστήριο, ενισχύοντας τις έννοιες της υγείας και ευεξίας και μέχρι στιγμής αποδεικνύει ότι η vegan φιλοσοφία μπορεί να είναι εξίσου απολαυστική και καθόλου περιοριστική, δίνοντας μια άλλη νότα στις διακοπές στο νησί των ανέμων.

Info
Koukoumi Hotel Mykonos
Άνω Μερά
2289076317