Το Μέτσοβο και το Κατώγι Αβέρωφ στηρίζουν τα αδέσποτα

metsobo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Το Ορεινό Μέτσοβο και το Κατώγι Αβέρωφ βάζουν στόχο την προστασία των ζώων και λαμβάνουν δράση για τα αδέσποτα, δίνοντάς μας άλλον ένα λόγο να αγαπήσουμε την περιοχή.

Το Μέτσοβο είναι γνωστό για την ορεινή ομορφιά του και για το Κατώγι Αβέρωφ, το προσεγμένο ξενοδοχείο και οινοποιείο της περιοχής. Φέτος, όμως, γίνεται γνωστό και για άλλον ένα λόγο, το πρόγραμμα «The Black Squirrel Project», ένα πρόγραμμα υποστήριξης για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων στην περιοχή.

Ο μαύρος σκίουρος, που επισκέπτεται την αυλή του ξενοδοχείου και ονοματοδοτεί ένα από τα κρασιά του οινοποιείου, μετατρέπεται σε έμβλημα του ενδιαφέροντος που εκφράζει το Κατώγι Αβέρωφ για τα αδέσποτα ζώα, καθώς και της αγάπης και της φροντίδας που τους παρέχει καθημερινά. Μέσω του The Black Squirrel Project μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του ομώνυμου κρασιού διατίθεται για να καλυφθούν έξοδα των αδέσποτων ζώων συμπληρώνοντας το ποσό που καταβάλει ήδη το Κατώγι Αβέρωφ για την κάλυψη των αναγκών των ζώων. Η προσπάθεια όμως δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζεται με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα αδέσποτα ζώα και την ανεύρεση μόνιμων λύσεων, μέσω στειρώσεων και υιοθεσιών.

Η μέριμνα για τα απροστάτευτα ζώα είναι ένα αδιάκοπο έργο. Για κάθε αδέσποτο ζώο στην περιοχή του Μετσόβου, η έλλειψη φαγητού και οι καιρικές συνθήκες αποτελούν μεγάλες προκλήσεις. Επίσης συχνά τα ζώα πέφτουν θύματα παράνομων αυτοσχέδιων παγίδων για άγρια ζώα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους. Δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία, τα τελευταία δύο χρόνια, το Κατώγι Αβέρωφ καλύπτει τα έξοδα διατροφής και περίθαλψης για όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα και μεριμνά για τη διαμονή τους. Πίσω από κάθε χαρούμενο ζώο της περιοχής, κρύβονται οι συλλογικές προσπάθειες πολλών φορέων και ιδιωτών. Μέσα από τις στειρώσεις ζώων από τον Δήμο Μετσόβου, τη σημαντική προσφορά των Εθελοντών Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Μετσόβου και την υποστήριξη από το Κατώγι Αβέρωφ η προστασία των αδέσποτων γίνεται πραγματικότητα.

Μέσα από συντονισμένες ενέργειες, η χαρά και η ασφάλεια που προσφέρεται σε όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα ζώα της περιοχής είναι ανεκτίμητη. Κι αν θέλετε να παρακολουθήσετε την πορεία των δράσεων, στην ομώνυμη ιστορία στο προφίλ του Κατώγι Αβέρωφ στο Instagram ξεκίνησαν να αναρτώνται τα νέα και οι δράσεις που αφορούν στα αδέσποτα ζώα της περιοχής του Μετσόβου.