Εκδρομή στη Μάνη με τους Active Sundays

limeni-mani
ΤΡΙΤΗ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Η δραστήρια ομάδα έχει επιστρέψει δυναμικά στις αποδράσεις και μια από τις πιο λαχταριστές που ετοιμάζει μέσα στον Ιούλιο είναι στη Μάνη, στο πανέμορφο Λιμένι και τα Σπήλαια Δυρού.

Μια καλοκαιρινή, χαλαρή απόδραση έρχεται από τους Active Sundays στο τέλος του Ιουλίου, το Σάββατο 24/7 στις 6.30 π.μ., με περιήγηση στα μοναδικά Σπήλαια Δυρού, για να θαυμάσετε τόσο το λιμναίο όσο και το χερσαίο τμήμα τους. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα εντυπωσιακών σπηλαίων δίπλα στο κύμα στη Μάνη, από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα της Ελλάδας, αλλά και από τα παλαιότερα σπήλαια του κόσμου.

Εκεί θα απολαύσετε «βαρκάδα στην ιστορία», μια και στη ξεχωριστή ξενάγηση που θα γίνει θα καλύψετε εσωτερικά μια έκταση από υδάτινους και χερσαίους διάδρομους που διακοσμούνται από πανέμορφους, κατάλευκους σταλακτίτες, σταλαγμίτες, εντυπωσιακές «κουρτίνες» και κρυστάλλους που αναδεικνύουν άμεσα στην «καλλιτεχνική» όψη της φύσης!

Στο εσωτερικό των σπηλαίων βρέθηκαν απολιθώματα ζώων 2 εκατομμυρίων ετών, καθώς και ευρήματα που μαρτυρούν ζωή 6.000 ετών. Μέσα στο σπήλαιο έχουν βρεθεί απολιθωμένα οστά πάνθηρα, ύαινας, λιονταριού, ελαφιού, κουναβιού και το μεγαλύτερο κοίτασμα ιπποπόταμων στην Ευρώπη. Κοντά στην φυσική του είσοδο έχουν βρεθεί κεραμικά που υποδηλώνουν την ανθρώπινη παρουσία.

Κι αφού περιηγηθείτε στα σπήλαια, σας περιμένει το πανέμορφο Λιμένι, ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης και ένας από τους ωραιότερους και πιο παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής, με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό και γραφικές ταβερνούλες ιδανικές για φρέσκο ψάρι και χαλάρωμα μπροστά στη θάλασσα.

Στο Λιμένι, εκτός από τη φυσική, άγρια ομορφιά με τα βράχια να καταλήγουν στην καταγάλανη θάλασσα, θα θαυμάσετε το Παλάτι του Πετρόμπεη με τον τετραώροφο Πύργο του και τα τοξωτά ανοίγματα του που μαρτυρά την αίγλη μας άλλης εποχής. Το παλάτι αυτό, σήμερα πολυτελές boutique hotel, είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο κατά τους επαναστατικούς και τους μετεπαναστατικούς χρόνους, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ο τάφος και η προτομή του μανιάτη στρατιωτικού ηγέτη Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Το Λιμένι επίσης στολίζουν γραφικά εκκλησάκια όπως το εκκλησάκι του Aγίου Σώστη.

Η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για όλους, ακόμη και για παιδιά από 7+ ετών με συνοδεία γονέων ή πιστοποιημένου κηδεμόνα.

Info
Active Sundays
https://www.activesundays.org/mani0721.html
στις 24/7 στις 6.30 π.μ.
κόστος 32,99, early bird 26,99