Πού πάμε για οικονομικές διακοπές φέτος;

limeni-mani
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Έπειτα από ένα δύσκολο χειμώνα με αναστολές εργασίας και έξοδα να τρέχουν, οι διακοπές για πολλούς φαντάζουν πολυτέλεια. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες επιλογές προορισμών που θα σας έρθουν πιο οικονομικά αν αποφασίσετε να αποδράσετε έστω για λίγες ημέρες.

Λακωνική Μάνη
Εκτός του ότι είναι απόλυτα γραφική και μαγική περιοχή της Πελοποννήσου, με υπέροχες παραλίες και συγκριτικά λιγότερο κόσμο από άλλα μέρη, αυτή η πλευρά της Μάνης «κρύβει» και πιο οικονομικές επιλογές διαμονής, ειδικά αν κινηθείτε λίγο εκτός των δημοφιλών περιοχών. Ένα υπέροχο κατάλυμα με σχετικά οικονομικές επιλογές είναι το Towers of Eden που βρίσκεται στη Χαρούδα, στον Πύργο Δυρού, πολύ κοντά στην Αρεόπολη, όπου θα βρείτε δωμάτια από 45 ευρώ, με πρωινό. Γενικότερα, όμως, η περιοχή έχει οικονομικές επιλογές και για φαγητό, ενώ θα σας ξετρελάνουν τα τιρκουάζ νερά στο Λιμένι, η δροσιά του Γερολιμένα, το απάνεμο Λιμανάκι του Πόρτο Κάγιο και οι υπόλοιπες επιλογές για δροσερές βουτιές.

Ανάφη
Το μικροσκοπικό νησί των Κυκλάδων είναι μια καλή επιλογή για κυκλαδίτικες διακοπές που να μπορούν να κρατηθούν σε χαμηλό budget. Αυτό οφείλεται αφενός στο μέγεθος του νησιού, που δεν θα σας κοστίσει πολύ σε βενζίνη να το γυρίσετε, να πάτε για μπάνιο κ.ο.κ., κι αφετέρου σε οικονομικές επιλογές για κατάλυμα που μπορείτε να βρείτε ακόμη και μέσα στη Χώρα. Γενικότερα, στο νησί αυτό θα ξεκουραστείτε, θα απολαύσετε μπάνιο σε κοντινές αποστάσεις, αφού όλες οι παραλίες βρίσκονται κατά μήκος του νότιου τμήματος του νησιού και δεν απέχουν πολύ από τη Χώρα, ξεκινώντας από το Κλεισίδι, με μια εξαιρετική αμμουδιά και δυνατότητες διαμονής σε ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Αίγινα
Το όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, που σημαίνει ότι δεν θα ξοδέψετε πολλά σε ακτοπλοϊκά (περίπου 10 ευρώ η απλή μετάβαση), ενώ και το ίδιο το νησί δεν θεωρείται ακριβό. Οικονομικά καταλύματα θα βρείτε από 40- 50 ευρώ σε διάφορες περιοχές του νησιού, με την Αιγινήτισσα να πρωταγωνιστεί. Μια βόλτα στα καλντερίμια της πόλης θα σας πάει ταξίδι στην εποχή που το νησί υπήρξε πρωτεύουσα του κράτους, αλλά δεν πρέπει να παραλείψετε και ένα πέρασμα από το ψαροχώρι της Πέρδικας για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.

Κεφαλονιά
Το μεγαλύτερο και πιο ορεινό νησί των Επτανήσων μπορεί από τη μία να εξαφανίσει όλες σας τις αποταμιεύσεις, αν θελήσετε να τη γυρίσετε (κάτι που σίγουρα αξίζει), από την άλλη, όμως, σας δίνει την επιλογή να κινηθείτε συντηρητικά χωρίς να βαρεθείτε και να μην ξεφύγετε από τις budget-friendly διακοπές σας. Για οικονομική διαμονή από 40 ευρώ, μπορείτε να ψάξετε καταλύματα στη Σκάλα, στο Ληξούρι, στην Αγία Ευφημία, στον Πόρο και να κινηθείτε τοπικά, ενώ και στο κέντρο του νησιού, στο Αργοστόλι, μπορείτε να πετύχετε κάποιες οικονομικές προσφορές. Η εκδρομή στο Μύρτο, μπορεί να συνδυαστεί με πέρασμα από την Άσσο και το Φισκάρδο, και αυτό ίσως είναι το μόνο που θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω στο νησί, αλλά είναι μια εκδρομή που δεν πρέπει να παραλείψετε. Κι αν σας βγάζει το budget, περάστε και από την υπόγεια λίμνη Μελισσάνη για μια ιδιαίτερη βαρκάδα.

Εύβοια
Απ’ άκρη σ’ άκρη, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας έχει οικισμούς που μπορείτε να επιλέξετε αναλόγως με το τι ζητάτε και να κάνετε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, στις οικογενειακές διακοπές του… ’80, χωρίς να χαλάσετε πολλά. Ο Άγιος Γεώργιος, οι Ροβιές, η Αιδηψός, η Κύμη, τα Νέα Στύρα, η Κάρυστος, είναι μέρη οικογενειακά που σίγουρα θα βρείτε οικονομικά καταλύματα, ενώ και η ζωή εκεί δεν θα σας κοστίσει ακριβά.