Γρήγορη ματιά στην όμορφη Λέσβο

mutilini-lesbos
ΤΡΙΤΗ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Φαντάζει μακρινή και διαφορετική από τα νησιά των Κυκλάδων και των Επτανήσων, ενώ το μέγεθός της φοβίζει πολλούς. Το ξεχωριστό νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όμως, υπόσχεται να δώσει διαφορετικό χρώμα στις διακοπές σας.

Με έκταση 1630 τετραγωνικών χιλιομέτρων, καταλαμβάνει την 3η θέση στη λίστα με τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας, μετά την Κρήτη (8.260 τετραγωνικά χιλιόμετρα) και την Εύβοια (3.660 τετρ. χιλιόμετρα). Ο λόγος για τη Λέσβο, μια από τις πρωταγωνίστριες στο βορειοανατολικό Αιγαίο που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας, λόγω της ανθρωπιάς που έχουν επιδείξει πολλοί κάτοικοί της προς τους πρόσφυγες που καταφτάνουν στο νησί. 

Για να τη γυρίσετε, μάλλον θα χρειαστείτε αρκετές ημέρες διακοπών, αφού διαθέτει πλήθος παραλιών, οικισμών και αξιοθεάτων που πρέπει να αποτυπωθούν στις καλοκαιρινές σας φωτογραφίες. Στην πρωτεύουσά της, τη Μυτιλήνη, θα θαυμάσετε πολλά διατηρητέα νεοκλασικά και δυτικής ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής κτίρια, θα δείτε το μοναδικό καμπαναριό της Ελλάδας νεογοτθικού ρυθμού στη μητρόπολη και τον Πύργο της Μυτιλήνης μπελ επόκ ρυθμού, αλλά και στο υπόλοιπο νησί σάς περιμένουν όμορφες εκπλήξεις. Μια από αυτές είναι το μαγευτικό Απολιθωμένο Δάσος Σιγρίου, δίπλα στο οποίο βρίσκεται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του νησιού, όπως και τα Κάστρα της Μυτιλήνης και του Μολύβου, στη θέση της αρχαίας Μήθυμνας.

Για δροσερές, αλλά και «καυτές» βουτιές, κατευθυνθείτε προς την εντυπωσιακή Ερεσό με την αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά, στον Μόλυβο, βορειοανατολικά του νησιού, για παγωμένα νερά, στην απόκοσμη και θερμή Άργενο για καυτά μπάνια και στη Σκάλα Καλλονής για περισσότερη φασαρία με beach bar και ουζερί στην αμμουδερή παραλία.