Ξέρετε πού βρίσκεται η μεγαλύτερη λεωφόρος του κόσμου;

panamerikanikos-autokinitodromos
ΚΥΡΙΑΚΗ, 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Εκτείνεται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και σίγουρα δεν είναι απλή υπόθεση.

Φανταστείτε έναν δρόμο που μοιάζει σαν να μην τελειώνει ποτέ, σαν να μην φτάνει πουθενά, διασχίζοντας μια σχεδόν ολόκληρη ήπειρο. Αυτός ο δρόμος υπάρχει στην Αμερική και είναι ο Παναμερικάνικος Αυτοκινητόδρομος, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος του κόσμου, καθώς το μήκος του φτάνει τα 48 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Απαρτίζεται από αλληλοσυνδεόμενες λεωφόρους και συνδέει περισσότερες από 20 χώρες στην Αμερική, πέραν ενός κενού 100 χιλιομέτρων μεταξύ Παναμά και Κολομβίας, το γνωστό ως Darién Gap.

Ο εν λόγω αυτοκινητόδρομος ήρθε σαν ιδέα το 1923 και εκτείνεται από το Μπουένος Άιρες στη Νότια Αμερική, μέχρι το Edmonton στη Βόρεια Αμερική, με το πρώτο μέρος του να ολοκληρώνεται από το Μεξικό το 1950.

Στη 2η θέση με τους μεγαλύτερους σε μήκος δρόμους βρίσκεται η Λεωφόρος 1 της Αυστραλίας, που αποτελεί τον μεγαλύτερο εθνικό δρόμο που υπάρχει και εκτείνεται στα 14.500 χιλιόμετρα, ενώ την 3η θέση κατακτά ο Υπερσιβηρικός, όχι ο σιδηρόδρομος, αλλά ένα δίκτυο δρόμων από την Αγία Πετρούπολη έως το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας, που εκτείνεται σε 11 χιλιάδες χιλιόμετρα.